Annelous Lammerts

Maak kennis met Kitefoilster Annelous Lammerts

Geboortedatum: 1 november 1993 
Woonplaats: Den Haag 
Vereniging: KR EN ZV DE MAAS

Annelous begon met kitesurfen in zomer van 2009 en is vanaf toen helemaal verslaafd aan en de wind en de zee. Bijna elke dag kwam ze terug van school en stapte ze op de fiets om 17 kilometer naar het strand te fietsen, letterlijk door weer en wind, om te gaan kitesurfen. Nadat Annelous haar VWO diploma op zak had kon ze elke dag in de Surfshop op het strand werken, tussendoor zo veel mogelijk tijd op het water staan en zo geld sparen om de koude Nederlandse winter dat jaar te ontsnappen.

Door alle tijd die Annelous op het water doorbracht ging de progressie snel en in 2012 werd ze Europees kampioen freestyle. Na nog een jaar de Europese tour mee varen ging ze in 2014 volledig voor de wereld tour. Na verschillende podium plekken tijdens Freestyle en Slalom world cups werd ze 4e op de overall wereld tour ranking freestyle en vice wereld kampioen slalom.

In 2016 besloot Annelous over te stappen van het freestyle naar het park, om de KPL wereld tour mee te varen. In 2017 won ze twee van de 4 evenementen waardoor ze dat jaar KPL wereldtour kampioen werd. In 2019 won ze het meest prestigieuze KPL event, de Triple S Invitational, en na nog een 2e en 1e plek dat jaar werd ze voor de tweede keer KPL wereldtour kampioen.

Toen Annelous in 2020 terug kwam van haar winter training in het buitenland was ze klaar voor het nieuwe wedstrijd seizoen, maar helaas liep afgelopen jaar door de Covid uitbraak net als voor iedereen heel anders. Doordat alle wedstrijden en trips gecanceld waren kreeg Annelous wel de mogelijkheid om mee te trainen in een nieuwe discipline, het kitefoil racen. Het kitefoil racen wordt voor het eerst Olympisch in Parijs 2024 en is nu al een van de meest spectaculaire sporten. De progressie van Annelous ging heel snel, waardoor ze nu deel uitmaakt van het KiteFoil TeamNL. Onder leiding van voormalig wereldkampioen windsurfen Casper Bouman werken ze hard om in 2024 een medaille te halen. Dit jaar is het doel om de progressie van afgelopen jaar door te zetten zodat ze vanaf 2022 door kunnen breken in de Top10. Tijdens het WK 2023 "thuis" in Den Haag zullen is het doel om met de wereldtop te strijden voor een plek op het podium. Dat is het mooie van een geheel nieuwe discipline. De groei kan enorm snel gaan.

 

Voor een lijst met recente wedstrijdresultaten van Annelous Lammerts, kijk je HIER (zie tabblad 'results')

Volg Annelous via:
 

De partners van TeamAllianz