49er zeilers Bart Lambriex en Pim van Vugt verbreken samenwerking

13 september 2021

49er zeilers Bart Lambriex en Pim van Vugt verbreken samenwerking

Pim van Vugt (l) en Bart Lambriex (r) (fotograaf Richard Langdon)
Pim van Vugt (l) en Bart Lambriex (r) (fotograaf Richard Langdon)

Team Allianz zeilers Bart Lambriex en Pim van Vugt gaan niet samen verder. Reden is dat binnen het team onvoldoende vertrouwen is in progressie richting Parijs 2024 om aldaar de absolute wereldtop te halen. Lambriex en Van Vugt vertegenwoordigden Nederland op de Olympische Spelen van Tokio in de 49er klasse en debuteerden op olympisch niveau, met een zeer verdienstelijke 6e plaats in de uitdagende en atletische 49er.

EK 49er Thessaloniki, Griekenland 14-19 september
Bart Lambriex zeilt samen met Floris van de Werken het Europees kampioenschap in Thessaloniki, Griekenland van 14-19 september. Voor Lambriex en Van de Werken is dit een test. Pim van Vugt gaat door in het olympisch zeilen en beraadt zich, samen met het Watersportverbond, over zijn sportieve toekomst.

49erFX team (foto Richard Langdon)
49erFX team (foto Richard Langdon)

EK 49er FX Thessaloniki, Griekenland 14-19 september
Bij de vrouwen komt Odile van Aanholt tijdens dit EK in actie met Elise de Ruijter. Emma Siewers zeilt tot op heden met Odile van Aanholt en Willemijn Offerman met Elise de Ruijter. Echter Offerman en Siewers zijn beide helaas langdurig geblesseerd. Daarnaast doet ook het team met Svea Karsenbarg en Cecile Janmaat mee aan dit EK.

Annette Duetz en Annemiek Bekkering, die de recent nog de bronzen olympische medaille mee naar huis namen uit Tokio, komen niet in actie op dit EK en beraden zich nog op hun sportieve toekomst.

Bjarne Bouwer (l) en Laila van der Meer (foto Sailing Enerrgy)
Bjarne Bouwer (l) en Laila van der Meer (foto Sailing Enerrgy)

EK Nacra17 met Laila van der Meer en Bjarne Bouwer en coach Coen de Koning
Op hetzelfde moment en locatie wordt ook het Europees kampioenschap in de olympische Nacra17 klasse gezeild. Laila van der Meer (21) en Bjarne Bouwer (18) plaatsten zich in het voorjaar van 2021 nog niet voor deelname aan Tokio 2020, maar hebben nu het vizier volledig op Parijs 2024 staan.

Het Watersportverbond steunt dit programma en heeft onlangs Coen de Koning aangesteld als de coach van dit team. De Koning heeft de Nacra campagne richting de Spelen van Rio 2016 gedaan met Mandy Mulder.

In de mixed Nacra17 klasse zeilen de teams op catamarans die bij voldoende wind foilen. Met andere woorden; ze zweven op draagvleugels boven het water. Deze innovatie kwam na Rio 2016 tot stand in deze al zeer technische en complexe klasse.

De Koning is na Rio 2016 een aantal jaren in dienst geweest van de Deense zeilbond als coach van het Deense Nacra 17 programma. Daarmee haalt het Watersportverbond in de persoon van Coen de Koning waardevolle ervaring met de foilende Nacra17 in huis.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door de Yacht Club van Thessaloniki, de op één na oudste Yacht Club in heel Griekenland en tevens een centrum van high performance zeilen zoals de 49er en Nacra.

 

Website evenement: https://49er.org/event/2021-european-championship/

https://nacra17.org/events/2021-european-championship/

Uitgelichte artikelen

49er 49erFX Nacra 17

De partners van TeamAllianz