Beide Team Allianz 49er teams op kop bij Wereldkampioenschap

19 november 2021

Beide Nederlandse teams in de 49er en de 49erFX gaan na 12 races op kop tijdens het Wereldkampioenschap in Oman. In uitdagende condities wisten Odile van Aanholt en Elise de Ruijter het hoofd koel te houden met drie goede races (5-5-2). Bart Lambriex en Floris van de Werken moesten in hun race 11 van diep komen, maar met een score van 7-9-5 vandaag blijven de Nederlanders koploper en twee punten vrij van de Duitsers Tim Fischer en Fabian Graf.

High fives na het terugpakken van de koppositie op een hele lastige dag (foto Sailing Energy)
High fives na het terugpakken van de koppositie op een hele lastige dag (foto Sailing Energy)

Nog vier races en een medalrace
Met nog twee dagen te gaan staan er in totaal vier reguliere races op het programma en een medalrace op zondagmiddag 21 november. Hoewel er elke dag gevaren kan worden en er goede wind staat in Oman, zijn de omstandigheden zeer wisselend op de baan. Met grote verschillen in windkracht en richting over de breedte van de baan. Zoals vandaag 19 november goed te zien was live op het Youtube kanaal van de 49er klasse.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer (foto Sailing Energy)
Laila van der Meer en Bjarne Bouwer (foto Sailing Energy)

Bjarne Bouwer “Slimme dingen gedaan vandaag:
In de Nacra 17 klasse begonnen Laila van der Meer en Bjarne Bouwer de vierde dag van het WK heel goed met een 5de en een 4de plaats. In race 12 eindigden ze op een 12 plaats. Met deze score blijft het Nederlandse duo staan op een achtste plaats. Helemaal tevreden zijn ze nog niet.
 
Bjarne Bouwer gaf de volgende reactie: “De vierde dag van het WK zit erop. Het is een relatief klein veld maar wel met hoog niveau, met twee medaillewinnaars uit Tokio. Dus de top 10 is gewoon heel erg goed. De eerste twee dagen gingen best OK af en toe wat slippertjes maar in de algemeen zijn we blij met de stappen die we de afgelopen maanden gemaakt hebben.”
 
“Gisteren, de derde dag, hadden we het moeilijk. We zaten er te vaak naast met als gevolg wat hoge scores. Maar vandaag hadden we weer iets minder wind en hebben we ons relatief goed hersteld. We deden de eerste twee races slimme en goede dingen waarbij we voorin het veld konden varen tussen alle wereldtoppers. Al met al proberen we van elke wedstrijd en elke dag te leren, zodat we op de langer termijn de goede kant op gaan.”
 
“Ons doel was om hier meer aansluiting te vinden met de voorste teams. Met best wel wat goede resultaten kunnen we daar nu al enigszins tevreden over zijn. Maar willen de rest van de week van die hoge uitslagen af," besluit Bouwer.

Bart Lambriex en Floris van de Werken houden koppositie vast in uiterst competitief veld (foto Sailing Energy)
Bart Lambriex en Floris van de Werken houden koppositie vast in uiterst competitief veld (foto Sailing Energy)

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

49er 49erFX

De partners van TeamAllianz