Bouwmeester en Jonker in top tien met nog twee races te gaan op WK ILCA6

16 oktober 2022

Op 15 oktober zijn wederom drie races gezeild op de 2022 ILCA6 Wereldkampioenschappen in Kemah, Texas. Twee Team Allianz zeilsters staan in de top tien met nog twee races te gaan. Marit Bouwmeester bezet de zevende plaats en Maxime Jonker klimt, mede dankzij haar overwinning in race acht, naar de achtste positie. Mirthe Akkerman staat 18de.

Maxime Jonker (foto Helen Galli)
Maxime Jonker (foto Helen Galli)
Als gevolg van de uitdagende omstandigheden zien we elke dag een nieuwe leider van het klassement. Zo ook vandaag. Dit keer is het de Deense winnares van Olympisch goud in Tokio, Anne-Marie Rindom die de ranglijst aanvoert.
 
Door de toegenomen wind op 15 oktober worden de verschillen in bootsnelheid in de vloot belangrijker. Rindom profiteerde het meest daarvan en won zowel race negen als tien. De Belgische Emma Plasschaert, staat tweede in het klassement, slechts één punt voor de Hongaarse Mári Érdi op de derde plaats.
 
Zondag 16 oktober slotdag
Het kampioenschap is met deze drie races op 15 oktober weer op schema. Voor de slotdag, vandaag 16 oktober, staan nog twee races op het programma.  
Klassement
1. Anne-Marie Rindom (DEN) - 36 pts
2. Emma Plasschaert (BEL) - 55 pts
3. Mári Érdi (HUN) - 56 pt.
4. Maud Jayet (SUI) - 56 pt.
5. Agata Barwińska (POL) - 60 punten
6. Charlotte Rose (VS) - 66 pts
7. Marit Bouwmeester (NED) - 66 pts
8. Maxime Jonker (NED) - 67 pts
9. Erika Reineke (USA) - 67 pt.
10. Wiktoria Gołębiowska (POL) - 68 punten
18. Mirthe Akkerman (NED) – 104 punten

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

ILCA6

De partners van TeamAllianz