Kiran Badloe wint twee races en Lilian de Geus zakt naar negende plaats met twee diskwalificaties

26 november 2020

In het Portugese Vilamoura  kwamen de olympische windsurfers weer in actie op de derde dag het Europese Kampioenschap RS:X. Van de drie races wint Kiran Badloe twee. Daarmee klimt de windsurfer uit Almere naar de vierde plaats in het klassement. Lilian de Geus wordt in twee van de drie races gediskwalificeerd en zakt naar een negende plaats in de ranglijst. Sil Hoekstra staat 18de. Zaterdag 28 november is de laatste dag.

Kiran Badloe klimt richting podium
Badloe zegt: “De derde dag zit erop. Een interessante dag. We zijn vanochtend naar buiten gestuurd met heel weinig wind. Om vervolgens een paar goede Hollandse hagelbuien over ons heen te krijgen. Uiteindelijk kwam er geen wind, dus weer naar de kant gestuurd. Om vervolgens later op de dag nog drie races eruit te knallen. Het is nu al lekker donker.”
 
“Maar het begint langzaam weer terug te komen. Ik heb een tweetje kunnen varen en twee races kunnen winnen. Dus zoals gezegd, langzaam de goede kant op maar er moet nog veel gebeuren. Maar dit geeft zeker vertrouwen.”  
 
Slechte dag, goede snelheid voor De Geus
Lilian de Geus noteert een achtste plaats in de eerste race van de dag. Daarna rond De Geus samen met een paar anderen de verkeerde boei in de tweede race en is daardoor gediskwalificeerd. In de laatste race eindigt De Geus als vierde maar was te vroeg over de startlijn. Gevolg wederom een diskwalificatie.
 
De Geus was nogal teleurgesteld en kort in haar reactie: “Slechte dag voor de resultaten helaas. Maar wel blij met mijn speed en tactisch ook wel goed gevaren.”
 
Coach Jacco Koops voegt daaraan toe: “Lilian mist wedstrijdritme. Snelheid is goed, maar het is wat stoffig. We hebben ook weinig wedstrijden gehad op de RS:X,  helaas de series die we in de windfoil klasse hebben gedaan, mede om wedstrijdritme vast te houden, betalen vandaag niet uit.”

Uitgelichte artikelen

De partners van TeamAllianz