Marit Bouwmeester met Team Allianz op WK Laser 2022

27 september 2022

11-16 oktober Galveston Bay in Kemah, Texas, USA

Van 11 tot en met 16 oktober vinden de wereldkampioenschappen plaats in de olympische Laser klasse. Team Allianz, de nationale selectie van het Watersportverbond, wordt in deze ILCA6 klasse vertegenwoordigd door vier zeilsters; Mirthe Akkerman, Maxime Jonker, Marissa IJben en Marit Bouwmeester. Bouwmeester heeft na Spelen van Tokio aangegeven dat ze na haar zwangerschap weer een poging wil doen zich te plaatsen voor Olympische Spelen van 2024 en ze heeft dit WK in Kemah, Texas uitgekozen voor haar come-back.

Marit Bouwmeester (foto Richard Langdon)
Marit Bouwmeester (foto Richard Langdon)

Sinds de Olympische Spelen van Japan zijn Maxime Jonker en Mirthe Akkerman met coach Ben Koppelaar vol doorgegaan met de voorbereiding op de Olympische Spelen van 2024, die voor de zeilsport in Marseille plaatsvinden. Als jong talent is in die periode ook Marissa IJben toegevoegd aan deze trainingsgroep.

Maxime Jonker (foto Sander van der Borch)
Maxime Jonker (foto Sander van der Borch)
Marit Bouwmeester heeft na de Olympische Spelen van Tokio aangegeven dat ze na haar zwangerschap weer een poging wil doen zich te plaatsen voor Olympische Spelen van 2024. Al vrij snel na haar bevalling is Bouwmeester weer aan het werk gegaan om zo snel mogelijk op topniveau terug te kunnen keren.
 
Die come-back vereist maatwerk en is een traject waarbij Bouwmeester wordt ondersteund door (para-) medische staf van het Watersportverbond en tot en met het WK in 2022 door coach Jaap Zielhuis, ook in dienst van het Watersportverbond.
 
Het is het streven van de bond om na dit WK met de hele groep zeilsters, mogelijk nog aangevuld met een paar andere jonge talenten, één ploeg te vormen in een gezamenlijke voorbereiding op 2024.
Website WK

Deel dit artikel:

De partners van TeamAllianz