OS dag 4: Tyfoon geeft TeamNL zeilers vleugels

28 juli 2021
Foto: Sailing Energy

Badloe op kop

In het hotel waar de Japanse organisatie zijn atleten herbergt hingen vanmorgen overal bordjes met de tekst: ‘Typhoon is coming’. En inderdaad het waaide behoorlijk in de baai van Enoshima. Condities die de Nederlandse zeilers meestal wel liggen. In elk geval Kiran Badloe die scoorde een 2 – 4 -1 in windkracht 5 tot 6 (15-20 knopen) en gaat daarmee op kop, met acht punten voorsprong.


De Geus scoort goed

Lilian de Geus scoorde 3-3-4 en staat daarmee op een vijfde plaats in de ranglijst. Haar grote concurrenten de Engelse Wilson, de Franse Picon en de Chinese Lu lieten helaas weinig steken vallen en scoorden ook goed.


Heiner sluit dag goed af

In de Finn klasse, waar de krachtpatsers van de zeilsport in uitkomen, scoorde Nicholas Heiner een tiende plaats in race 3 en een tweede plaats in race 4 en staat daarmee zesde in het klassement.


Lambriex en Van Vugt hebben het naar hun zin

Ook de olympische debutanten Bart Lambriex en Pim van Vugt laten ook hun kunsten zien in de krachtige zuidzuidwestenwind. In hun vliegende skiffboot scoort het duo een tweede plaats in race twee van de 49er klasse en vervolgens een derde plaats gevolgd door een zevende positie. Na vier races staan Lambriex en Van Vugt op de vierde plaats met hetzelfde aantal punten als de Australiërs op plek drie.
 


Badloe geeft de volgende toelichting:

“Echt Scheveningen weer, goeie aanlandige wind en die dikke golven die de baai binnen komen rollen. Die omstandigheden zijn hartikke leuk en we gaan superhard en het is allemaal spectaculair, maar…. het is nog wel tricky. De wind draait best wel het is ook heel erg up en down… dus je moet wel gewoon je koppie erbij kunnen houden dat heb ik twee keer goed kunnen doen. Ben ook een keer toch de fout ingegaan. Ik lag op kop en zag wind ergens waar ik niet bij kon komen. Daarvan ben wel goed teruggekomen en werd uiteindelijk 4de. Heel veel ging ook goed. Snelheid zat er goed in. Starts gingen goed. Vaak ben ik dan 1 of 2 boven en dan de race goed uitvaren. Dat lukte, ik heb gewoon een hele solide dag neergezet.”
“Ik kijk niet zo naar mijn concurrenten. De Zwitser houdt niet zo van dit weer weet ik, maar op zo een dag komen weer andere concurrenten dichterbij. Dus morgen een belangrijke dag voordat we de medal race ingaan.”

Verslag 470 en 49erFX van 28 juli volgt later. 


Resultaten

Live tracking

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

49er

De partners van TeamAllianz