Team Allianz op dubbele medaillekoers tijdens Europees Kampioenschappen 49er en 49erFX

9 juli 2022

In het Deense Aarhus maken twee Nederlandse teams kans op een medaille zowel bij de mannen in 49er als bij de vrouwen in de 49erFX. Bart Lambriex en Floris van de Werken komen op 9 juli, de voorlaatste dag, slechts een keer in actie en staan tweede in het klassement. Bij de vrouwen bezetten Odile van Aanholt en Annette Duetz nog steeds de derde plaats in het klassement. Beide teams liggen op podiumkoers maar er zitten nog een hoop punten in het spel. Want op zondag 10 juli staan nog twee reguliere goldfleet races op de agenda gevolgd door de medalrace.

Lambriex en Van de Werken (foto Sander van der Borch)
Lambriex en Van de Werken (foto Sander van der Borch)

Floris van de Werken geeft tekst en uitleg: “We hebben vandaag maar een race gevaren daarna was er te veel wind dus de rest werd afgelast. In die race kwamen we slecht boven, maar konden er vervolgens goed doorheen varen naar voren. Dat was goed.”

 

“We staan nu drie puntjes achter de leiders in het klassement nadat we drie dagen lang zelf op kop hebben gestaan. Morgen is er nog van alles mogelijk. We moeten nog twee races varen en de medalrace. Dus die voorsprong ben je ook zo kwijt als je twee slechte races vaart. Maar we hebben in ieder geval een hele goede uitgangspositie om een medaille te pakken. Het is belangrijk dat we morgen hetzelfde blijven doen wat we afgelopen week goed gedaan hebben. En dat is om ons heen blijven kijken, scherp zijn en herkennen wat er gebeurt op het water.”

 

Pim van Vugt en Scipio Houtman bezetten de 15de plaats en maken nog kans op een plaats in de medalrace in de 49er klasse.

 

In de Nacra17 staan Laila van der Meer en Bjarne Bouwer, na een ijzersterke openingsdag op het toernooi, op een negende plaats. Dit duo zal in hun twee ‘ochtendraces’ moeten vasthouden of moeten klimmen in het klassement om zeker te blijven van de top tien plaats en kwalificatie voor de medalrace.

 

Uitslagen

49er: https://49er.org/event/2022-european-championship/#49erresults

49erFX: https://49er.org/event/2022-european-championship/#49erfxresults

Nacra: https://nacra17.org/events/2022-european-championship/#results

 

Van Aanholt en Duetz (foto Sander van der Borch)
Van Aanholt en Duetz (foto Sander van der Borch)

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

49er 49erFX

De partners van TeamAllianz