Van Aanholt en Duetz winnen goud & Bouwmeester weer op podium

28 april 2024
Team Allianz zeilers Odile van Aanholt en Annette Duetz winnen op 27 april de ‘Semaine Olympique de Voile’ in het Zuid-Franse Hyerès. Teamgenoot Marit Bouwmeester eindigt met een tweede plaats ook weer op het podium. Met deze overwinning pakken de 2024 wereldkampioenen Van Aanholt en Duetz weer het goud. Bouwmeester herstelt zich met deze prestatie van de 18e plaats op de Troféo Sofia.

Van Aanholt en Duetz winnen weer (foto Sailing Energy)
Van Aanholt en Duetz winnen weer (foto Sailing Energy)
Team Allianz bereidt zich voor
Tijdens deze Olympic Week in Hyerès stond er niks meer op het spel voor Team Allianz met het oog op de Olympische Spelen, die over 89 dagen van start gaan. Een deel van de 11 gekwalificeerde Team Allianz zeilers, windsurfers en kitefoilers hebben dit evenement gebruikt in voorbereiding op de Spelen.
 
Naast Marit Bouwmeester in de ILCA6 klasse (women’s dinghy) en Odile van Aanholt en Annette Duetz in de 49erFX (women’s Skiff), kwamen ook Bart Lambriex en Floris van de Werken in actie in de 49er (mens’s skiff), Duko Bos in de ILCA7 (men’s dinghy) en Sara Wennekes op het IQFoil board (women’s windsurfing).
 
Lambriex en Van de Werken claimen uiteindelijk een vierde plaats, nadat ze de hele week meegestreden hadden om de podiumposities. Het goud gaat naar Botin en Trittel uit Spanje, zilver naar het Poolse team van Bukzak en Wiersbicki en brons naar de Franse wereldkampioenen Fischer en Pequin.
 
Bij de vrouwen windsurfers eindigt Sara Wennekes op de 12de plaats en zeiler Duko Bos op de 26ste plek.

Marit Bouwmeester kijkt vooruit (foto Sailing Energy)
Marit Bouwmeester kijkt vooruit (foto Sailing Energy)
Marit Bouwmeester zei:
 
“Ik was ook wel blij met Palma hoor, maar niet met resultaat daar. Ik had natuurlijk een moeilijk WK dit jaar en vervolgens het resultaat op Mallorca. Dan analyseer je. We hebben hard gewerkt en in trainingen ging het elke keer wel goed. Maar ja, uiteindelijk wil je dat ook graag terugzien in de resultaten. Deze week was heel solide. Natuurlijk zijn er nog een paar puntjes, zoals die valse start (BFD in race 7 red.) en dat komt je duur te staan. Maar ja… ik wilde vooral het idee hebben dat we op de goede route zitten op weg naar de zomer. Dus daar werkt deze week wel lekker voor mee. Goed voor het zelfvertrouwen. En vanaf hier weer verder bouwen. Ik kijk uit naar de komende maanden en hopelijk kunnen we nog een stapje bij zetten.”  

Deel dit artikel:

De partners van TeamAllianz