Annelous Lammerts en Sam Aben beide 12de op WK Kitesurfen

Hyerès, Frankrijk 13-19 mei

17 mei 2024

De twee team Allianz Kitesurfers, in de goldfleet van het wereldkampioenschap, staan beide op de twaalfde plaats na 16 races. Annelous Lammerts was niet tevreden en noteerde 18-8-16-24. Daarmee zakt Lammerts in het klassement. Sam Aben zag dat de verschillen in de goldfleet heel klein zijn. Maar met 13-12-6-11 klimt Aben wel twee posities in de ranglijst. Zaterdag staan vier races op het programma. Zondag 19 mei gaan de beste tien door maar de medalseries. 

Annelous Lammerts had pech in de laatste race. In een goede positie, kwam Lammerts in de knoop met de kite van de deelnemer voor haar. Die verloor controle over haar kite en Lammerts raakte in haar lijnen verstrikt.
 
“Ik heb zelf twee minder goede races gevaren. Maar die laatste was jammer, want ik had weer een betere race. Op de weg naar de finish, echt het allerlaatste stukje ging het meisje voor me onderuit. Dat was wel even jammer, morgen moeten we echt een tandje erbij doen, want vandaag was niet goed. Alles ligt gewoon super dicht bij elkaar. Dat merk je. Echt close racing allemaal.”
Sam Aben legt uit hoe hij het WK ervaart. “Het was best wel een simpele dag, eigenlijk gebeurde er niet heel veel met de wind. Het niveau is gewoon superhoog. En op zo’n makkelijke dag is het lastig om echt het verschil te maken. Dus je moet alle kleine dingen perfect doen om die top 10 in te beuken. Echt, het gaat om meters.”

Deel dit artikel:

De partners van TeamAllianz