Bart Lambriex en Pim van Vugt via EK 49er mogelijk op weg naar Olympische Spelen

Van dinsdag 29 september tot en met zondag 4 oktober wordt in Oostenrijk op de Attersee het Europese Kampioenschap gezeild in de 49er en 49erFX. Voor de TeamNL zeilers Annemiek Bekkering en Annette Duetz is dit EK het piekevenement van het jaar. Voor Bart Lambriex en Pim van Vugt is dit EK het laatste evenement dat meetelt voor de nationale selectie. Daarmee is dit tevens de laatste horde op weg naar de Olympische Spelen van Tokio 202One.

22 september 2020

Olympische nominatie is al binnen

Lambriex en Van Vugt hebben recent tijdens de Kielerwoche met een 4de plaats voldaan aan de prestatie-eis van NOC*NSF. Het team kan vervolgens in Oostenrijk officieel de nationale selectie ook winnend afsluiten. Deze nationale selectie wordt bepaald aan de hand van de opgetelde resultaten van de Kielerwoche 2020 en dit EK 2020 op de Attersee. Lambriex en Van Vugt hebben in die Nationale selectie een ruime voorsprong.

TeamNL Zeilen in zeven van de tien disciplines op Olympische Spelen
Met een voordracht door het Watersportverbond van Lambriex en Van Vugt voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio in de 49er, doet Nederland mee in zeven van die tien olympische disciplines. Dat is niet uniek, maar dat het sterkste zeilland van de wereld in olympische zeilklassen, nu voor het eerst meedoet in de 49-er klasse bij de mannen is wel bijzonder. Niet alleen omdat de 49-er een spectaculaire en acrobatische boot is om te zeilen, maar ook omdat de internationale zeilwereld naar de 49-er kijkt als kweekvijver voor de toekomstige topzeilers in de America’s Cup en The Ocean Race. 

Lees verder onder foto!

Bekkering en Duetz leggen de lat hoog

Annemiek Bekkering en Annette Duetz gaan naar Oostenrijk om mee te doen voor prijzen in de 49er FX klasse. Dit team, dat al geruime tijd gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen, wil goed scoren omdat met het wegvallen van het WK dit Europese toernooi het piekevenement geworden. Hier moet alles voor wijken.

 

Bekkering legt uit: “We hebben nog nooit op de Attersee geracet. Dus we gaan er ruim vooraf heen om ons goed voor te bereiden met onze sparringpartners. Dat geeft ons een hele week de kans om de specifieke eigenschappen van de Attersee te leren kennen.”

 

Aaron McIntosh ‘regattacoach’ van Bekkering/Duetz

Op dit evenement worden Bekkering en Duetz begeleidt door coach Aaron McIntosh. Deze Nieuw Zeelandse coach in dienst van het Watersportverbond vervult deze rol als interim. Dit omdat Alain Sign, de vaste 49er coach en zijn vrouw een kind verwachten in deze periode.

 

McIntosh gaat mee als ‘regattacoach’ zoals de vaste coach van Kiran Badloe dat zelf noemt. McIntosh heeft eerder Bekkering en Duetz geholpen met de voorbereiding op een groot evenement en dit keer dus ook als coach tijdens een groot toernooi. “Mijn rol is om ze in het evenement te begeleiden,” zegt McIntosh. “Ik ga ze niet uitleggen hoe ze hun boot moeten varen, maar ga wel een koffietje met ze drinken in de ochtend en een plan maken. Op het water bespreken we dan wat er gebeurt. En dat ze, of het nu goed gaat of slecht, doorgaan met waar ze heel goed in zijn. Op naar de volgende wedstrijd, de volgende kans, de volgende overwinning.”

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

49erFX 49er

De partners van TeamAllianz