Bouwmeester neemt koppositie over en Duko Bos klimt naar derde plaats EK ILCA

16 maart 2023

Op de voorlaatste dag van het EK ILCA zijn bij de vrouwen en de mannen twee geldige races gezeild met relatief weinig aanlandige wind. Marit Bouwmeester won race zeven en eindigde als laatste in race acht. Duko Bos klimt naar een derde plaats in het klassement.

Marit Bouwmeester
Marit Bouwmeester
17 maart laatste dag
Morgen, 17 maart, staan de drie laatste races op het programma in de gold fleet. In een ILCA-kampioenschap is geen sprake van een medalrace. Bij meer dan tien races komt er een tweede schrapresultaat in het spel. Dit kan alleen het geval zijn bij de vrouwen.
Van hero naar zero
Marit Bouwmeester kon er zelf nog wel om lachten: “Vandaag twee wedstrijden gezeild. Letterlijk finish ik als eerste en als laatste. Dus de eerste was supergoed en in de tweede race ging eigenlijk alles fout wat ik fout kon doen. Het is lekker dat het allemaal in één race gebeurde. Morgen hopelijk weer drie wedstrijden. Als de wind het toelaat. Morgen ga ik weer zo hard mogelijk varen en proberen vooraan te eindigen in plaats van achteraan.”
Duko Bos
Duko Bos
Reactie Duko Bos
“Het gaat heel goed met mijn zeilen. We hebben ondertussen zeven races gevaren die tellen. Ook een aantal die afgebroken werden of niet gefinisht.  Ik ben heel tevreden met mijn resultaten. Morgen is de laatste dag. Plan is vooral om gewoon zelf te focussen. Meer in de aanval, vooraan beginnen en het dan afmaken. Kortom, niet te niet moeilijk maken.”
Maxime Jonker
Maxime Jonker
Reactie Maxime Jonker
“Ik had een goede dag vandaag. Eerste dag in de gold fleet. Twee prima potten neergezet. Morgen nog drie races op het programma. Dat is misschien wat ambitieus. Maar dat gaan ze wel proberen. De week gaat goed! Ik denk dat ik van elke dag wat meeneem en van leer. Af en toe is het wel een beetje chaotisch met het wedstrijdcomité hier. Toch nog wel acht wedstrijden kunnen varen, wat wel fijn is. Morgen gewoon doorgaan met waar ik mee bezig ben.”

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

ILCA 7 ILCA 6

De partners van TeamAllianz