Bouwmeester neemt koppositie over op WK Laser (ILCA6)

13 oktober 2022

Op 12 oktober werd slechts één race afgewerkt op het 2022 ILCA 6 Wereldkampioenschap. Drievoudig Olympisch medaillewinnares Marit Bouwmeester eindigt als zevende in die race en neemt met dat resultaat de leiding in het klassement over. Bouwmeester staat op gelijke aantal punten met de Italiaanse Silvia Zennaro. Zennaro eindigt in race drie op de vijfde plaats.

Marit Bouwmeester (foto Helen Galli)
Marit Bouwmeester (foto Helen Galli)

Maxime Jonker wordt gediskwalificeerd in deze race drie en staat nu op een 37ste plaats. Zodra het eerste schrapresultaat is toegestaan, na 5 races, stijgt Jonker weer in het klassement. Echter, grote fouten kan ze zich niet meer veroorloven. Mirthe Akkerman klimt naar de zevende plaats in het klassement.

Spiegelglad
In de ochtend van 12 oktober is Galveston Bay spiegelglad. Er staat amper wind en races worden uitgesteld. Rond 14:00 uur stuurt de organisatie de zeilsters het water op. Met succes wordt één race gevaren in ongeveer 8-15 knopen (3-4 Beaufort). Snel neemt de wind weer af en race vier wordt afgelast.

Maud Jayet uit Zwitserland en Elena Vorobeva uit Kroatië winnen de races elk in hun eigen vloot. Jayet staat daarmee derde in het algemeen klassement, samen met de Canadese Sarah Douglas, beiden op 14 punten.

Opmerkelijk
Dat Bouwmeester aan de leiding gaat is opmerkelijk, aangezien dit haar eerste wedstrijd is na haar zwangerschap en de bevalling van haar dochter Jessie Mae, amper vijf maanden geleden.

"Ik voel wel dat ik hier en daar wat snelheid mis, maar ik doe gewoon mijn best", zegt Bouwmeester. "Ik probeer nog steeds alles in balans te brengen en dingen thuis te organiseren met de baby, dus het is best een uitdaging.”

“Ik had verwacht eerder en wat makkelijker terug te komen, maar het is wat het is en ik doe het stap voor stap. Het positieve is dat je zo een dag op het water niet voor lief neemt, want het is niet gemakkelijk. Er zijn nu zoveel mensen bij betrokken om mij te laten zeilen. Dus als ik op het water ben, probeer ik er het beste van te maken."

Gevraagd naar de verwachtingen voor dit WK zegt Bouwmeester: "Normaal gesproken zou ik alleen naar een WK gaan of eraan deelnemen om het te winnen, maar deze keer is het heel anders omdat ik in het proces van terugkomen zit. Het gaat er meer om een idee te krijgen van waar we staan in plaats van te proberen een bepaald resultaat te behalen."

Uitslagen hier

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

ILCA6

De partners van TeamAllianz