Duko Bos eindigt als 11de op WK ILCA7 2024

31 januari 2024

Op de laatste dag van het WK ILCA7 komt Duko Bos niet meer in actie. Na herhaaldelijk pogingen gedaan te hebben geeft het comité op. Te veel valse starts en te weinig tijd. Dat wil zeggen dat de Team Allianz zeiler als 11de eindigt, als ‘best of the rest’ maar Bos is uiteraard niet tevreden. De medalrace wordt nog wel gezeild. De Australiër Matt Wearn pakt voor de tweede keer op rij de wereldtitel.

Duko Bos
Duko Bos
Duko Bos kijkt terug op een week lastige week die de Rotterdammer wel goed afsluit.
 
“Dit resultaat reflecteert niet de hoeveelheid werk en gedegen voorbereiding die we erin gestoken hebben. Maar we hebben gedurende de week de rust weer teruggevonden. Dat wil zeggen de tijd weer gevonden om in de boot de juiste keuzes te maken over de positie in het veld,” steekt Bos van wal.
 
“In het begin van het toernooi wilde ik te graag. Het was te geforceerd. Ik gaf mijn boot te veel aandacht. Ik was niet met het juiste bezig buiten de boot. Je moet de boot voelen, op je eigen standaard vertrouwen en af en toe wat energie daarin steken zonder naar de anderen te kijken ook. Kortom niet denken aan het resultaat, maar vertrouwen op wat je doet. Einde van de week had ik dat vertrouwen en de rust weer teruggevonden. En dus was er tijd om de juiste keuzes te maken, dat resulteert in goede races,” besluit Bos.
 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

ILCA7

De partners van TeamAllianz