EK RS:X Kiran Badloe pakt de leiding, Lilian de Geus 4de

11 maart 2021

Op de Europese kampioenschappen op het olympische RS:X board scoren de Nederlanders goed. Kiran Badloe wint de laatste drie reces van het toernooi en klimt naar pole position. Lilian de Geus bezet de vierde plaats en Badloe zijn trainingspartner Sil Hoekstra staat 12de. De dag werd gekenmerkt door iets stabielere wind. Op de 12 maart volgen nog een aantal reguliere races en zaterdag is de laatste dag van het toernooi met de beste tien van het klassement in de medal race. 

(tekst loopt door onder foto)

Kiran Badloe (fotograaf Richard Langdon)
Kiran Badloe (fotograaf Richard Langdon)

Lilian de Geus zegt: “We zijn wel tevreden met het met hoe het gaat. Vooraf hadden we gehoopt bij dit EK mee te strijden met de top 3. En dat lukt wel aardig. Het vorige EK was de Française heel erg in vorm en we wilde dit keer er wat dichterbij zitten. Dat is wel  het geval na een paar goeie trainingsblokken en meer uren op de RS:X board. Dus daar zijn we blij mee. Nu werken aan de kleine foutjes, die hard worden afgestraft. De snelheid is weer terug. Ik denk dat het nog spannend gaat worden tot het einde. Morgen (12 maart) nog drie reguliere races met aflandige wind en dan zaterdag de medal race.”

Kiran Badloe legt uit: “Ja, dit zijn de betere dagen. Vandaag stond er iets meer wind. Nog niet superveel. Ik had zelf een plan gemaakt waarvan ik dacht dat het zou werken. En ik heb dat tot in de perfectie uitgevoerd. En dat 3 keer achter elkaar het plan uitvoeren zonder fouten. Dus, super lekker en Sil (Hoekstra red.) vecht ook voorin mee. Nog twee dagen, hoop om morgen weer zo'n dagje neer te kunnen zetten.”  

//einde 

EK RS:X
Link naar alle uitslagen.
 

De partners van TeamAllianz