Goede prestaties Team Allianz halverwege WK 49er, 49erFX en Nacra17

18 november 2021

Op het WK 49er, 49erFX en Nacra17 in Mussanah, Oman doet Team Allianz goede zaken. Bart Lambriex en Floris van de Werken voeren na negen races het klassement aan in de 49er. Het duo scoort vandaag 2-2-5. Odile van Aanholt en Elise de Ruijter moeten hun koppositie prijsgeven aan het Noorse team van Helene Naess en Marie Rønningen. Van Aanholt en De Ruijter staan tweede met een serie van 3-10-9 op 18 november. Laila van der Meer en Bjarne Bouwer staan op een achtste plaats op het WK Nacra17.

Bart Lambriex en Floris van de Werken (foto Sailing Energy)
Bart Lambriex en Floris van de Werken (foto Sailing Energy)

Gold fleet bij de mannen
Alleen voor de mannen in de 49er wordt, vanwege het grote aantal deelnemers, vanaf 19 november gevaren in een gold en een silver fleet op basis van de positie op de ranglijst. De strijd op het water, met de beste helft van de vloot, zal daarmee wat steviger worden. Bart Lambriex kijkt daarnaar uit.

Bart Lambriex kijkt uit naar gold fleet races
“We hebben nu 3 dagen kwalificatieraces gehad en beginnen morgen met de gold fleet. Dan is het niveau wat hoger en de vloot ook wat groter. Dus er gaan denk ik nog meer verschuivingen plaatsvinden in het klassement. De eerste plek waar we nu staan zegt nog niet zoveel over het hele toernooi. Wel dat we vandaag een goede dag hadden. Ondanks dat er best wel een onstabiele zeewind stond. Ook waren er relatief grote golven wat het technisch best wel lastig maakt. Maar het ging ons wel goed af vandaag. We kijken ernaar uit om vanaf morgen te beginnen met de gold fleet races,” besluit Bart Lambriex

Odile van Aanholt (l) en Elise de Ruijter (foto Sailing Energy)
Odile van Aanholt (l) en Elise de Ruijter (foto Sailing Energy)

Odile van Aanholt is blij dat ze nog drie dagen kunnen leren

Odile van Aanholt geeft de volgende toelichting halverwege het WK. “Er staat tijdens dit toernooi ietsje meer druk op ons dan bij het EK. Daar waren we allebei al heel blij dat we überhaupt mochten racen. Maar nu hebben we wel iets van; we weten dat het leuk is met elkaar, maar we willen het ook graag goed doen samen. Het voelt nog steeds goed samen en wat ook fijn is, is dat we het spelletje wel een beetje doorhebben. Alleen soms maken we het onszelf moeilijk met de uitvoering, zoals vandaag. Dus, mooi dat we nog drie dagen hebben om ons te meten op heel hoog niveau, ook met de toppers van de Spelen. We moeten nog werken aan onze starts en aan de snelheid en onze strategie. Genoeg te doen, we hebben er veel zin in.”

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Nacra17 49erFX 49er

De partners van TeamAllianz