Kanosporter Martina Wegman zeker van olympisch ticket

5 oktober 2023

Martina Wegman wint de strijd om het enige olympische ticket in de K1-klasse van Lena Teunissen. Beide kanshebbers plaatsten zich tijdens de ICF-wereldbekerwedstrijd in Vaires-Sur-Marne niet voor de halve finales. Wegman blijft in Parijs steken op een 26ste plaats en Teunissen wordt 29ste. Aangezien Wegman eerder dit jaar op het WK een ruime puntenvoorsprong had opgebouwd in de nationale selectie, wordt de in Bergen geboren kanoër door de bond voorgedragen voor deelname aan de Olympische Spelen.

Joris Otten redt het nog niet
Joris Otten had bij de mannen in de C1 een plaats bij de eerste 12 nodig voor een NOC*NSF prestatie-eis. Otten eindigt als 39ste en heeft in 2024 nog een laatste kans op het om te voldoen aan de eis van de topsportkoepel.
 
Nationale selectie vrouwen K1 afgerond
In de dames K1 heeft Martina Wegman volledig voldaan aan de prestatie-eis van NOC*NSF Door de vierde plek van Wegman op het WK dit jaar, is Nederland als land geplaatst voor deelname aan de Spelen.
 
Bij Martina Wegman overheerst het gevoel van teleurstelling over de prestatie in tegenstelling tot een mogelijke vreugde over haar olympische kwalificatie.
 
“Helaas ging de wedstrijd vandaag niet zoals gepland. Vanaf zaterdag voelde ik me niet 100% en heb een paar trainingen moeten missen in de aanloop dit test-evenement. Vandaag miste de energy en focus en daar baal ik natuurlijk van. En ondanks dat kwam ik maar 0.25 seconden te kort voor een plaats in de top 24 en de semi-finale.”
 
“Jammer dat ik niet meer op de olympische baan heb kunnen trainen en meer heb kunnen laten zien vandaag. Het balen overschaduwd nog een beetje de winst. Maar ik denk dat die vreugde nog wel gaat komen,” besluit Wegman.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Kanoslalom

De partners van TeamAllianz