Kiran Badloe houdt vast aan derde plaats op officieus WK iQFOiL

22 oktober 2020
Kiran Badloe op 22 oktober 2020
Kiran Badloe op 22 oktober 2020

Met nog twee dagen te gaan houdt Kiran Badloe vast aan de derde plaats op het officieuze WK Windfoilen. De Fransman Nicholas Goyard gaat aan de leiding met de Duitser Sebastian Koerdel op de tweede plaats. Lilian de Geus staat op een negende plaats bij de vrouwen.
 
Op de voorlaatste dag van het toernooi staan drie races op de agenda. Dat kunnen afhankelijk van de windkracht, course- dan wel slalomraces zijn. Zaterdag 24 oktober plaatsen de beste twaalf van het klassement zich voor de drie medalraces. Opvallend is dat alle finalisten op die laatste dag met nul punten beginnen; ‘winner takes all’.
 
Kiran Badloe heeft het naar zijn zin en praat over een top week. “We hebben vandaag de eerste gold fleet races gehad. Het was prima dagje. Wel een lange dag. In de ochtend een goeie twee uur op het water geweest en vanmiddag ook nog eens 4 uur. Uiteindelijk hebben we twee course races kunnen doen en daarna nog een slalom-eliminatie race. Ik was twee keer derde in de course races en blij met de snelheid een paar tactische goede keuzes, op een paar kleine schoonheidsfoutjes na, maar dat er dat mag de pret niet drukken. In de slalom heb ik een goede kwalificatie gevaren en ging ik door naar de A-finale. In die finale kwam ik niet lekker van de lijn. Dus ik startte een beetje te laat, maar ik heb me terug gevochten naar een 8ste plaats. Top week, veel zin om morgen weer te varen.”

Lilian de Geus nog zicht op de finale op zaterdag
Lilian de Geus nog zicht op de finale op zaterdag

Uitslagen International Games iQFOiL 2020

Vrouwen na 10 races
1 Helene Noesmoen (FRA) 13 pnt
2 Delphine Cousin (FRA) 30 pnt
3 Maja Dziarnowska (POL) 33 pnt
9 Lilian de Geus (NED) 88 pnt
34 Esther de Geus 234 pnt
 
Mannen na 10 races
1 Nicholas Goyard (FRA) 9 pnt
2 Sebastian Koerdel (GER) 12 pnt
3 Kiran Badloe (NED) 16 pnt
12 Huig-Jan Tak (NED) 44 pnt
25 Sil Hoekstra (NED) 88 pnt
39 Luc Schmits (NED) 136 pnt
46 Joost Vink (NED) 161 pnt

Volledige uitslagen hier

Event website: https://internationalgames.iqfoil.org/

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

iQFoil

De partners van TeamAllianz