Lambriex en Van de Werken nemen koppositie over op WK 49er Skiffzeilen op 1 sept

1 september 2022

Op dag twee van het WK Zeilen in het Canadese Halifax hebben de Nederlanders Lambriex en Van de Werken goede resultaten neergezet. Na een moeizame eerste race op de openingsdag, herstelt het team zich sterk op de tweede wedstrijddag en neemt het de leiding over in het klassement. Pim van Vught en Scipio Houtman starten in twee van de drie races niet goed en zakken naar de 29e plek op de ranglijst bij de 49er mannen.

Lambriex en Van de Werken (foto Sailing Energy)
Lambriex en Van de Werken (foto Sailing Energy)
Floris van de Werken over de eerste twee racedagen: “We hadden gisteren een stroeve start. We namen te veel risico met deze extreem harde wind, daardoor gingen we heel snel, maar lagen we ook heel snel om. Daardoor verlies je veel plekken. Dat was zonde en vervelend om het evenement zo te beginnen."
"Vandaag hebben we onze ‘kop er weer goed opgezet’, zijn we er gewoon weer agressief in gegaan, We hadden goed starts, we waren scherp en dat leidt dan tot een hele mooie dag. We zijn super tevreden. Heel fijn om na een mindere dag zo’n dag er achteraan te knallen."
Pim van Vugt en Scipio Houtman (foto Sailing Energy)
Pim van Vugt en Scipio Houtman (foto Sailing Energy)
Pim van Vugt: “We begonnen goed, hadden een mooie snelheid in de eerste race en lagen vierde. Maar we gingen teveel naar de rechterkant waardoor we veel plekken verloren en als negende eindigden. De 2e en 3e race kwam er langzaam wat meer wind. Daar hadden we in eerste instantie wat moeite mee om snelheid goed te krijgen. Uiteindelijk ging dat beter. Maar we hadden twee zeer slechte starts en dat was niet de dag om dat te doen, je had niet echt mogelijkheden om dat terug te krijgen."
Ten tijde van publicatie wordt er bij de vrouwen in de 49er nog geracet net zo als in de Nacra 17.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

49er

De partners van TeamAllianz