Lambriex en Van de Werken zesde op EK 49er 2024

12 mei 2024

Op dezelfde locatie als het WK Nacra17 werd ook het Europees kampioenschap in de 49er klasse gevaren. De olympische skiffzeilers Bart Lambriex en Floris van de Werken worden in La Grande Motte zesde, na een vijfde plaats in de medalrace.

Geen piekevenement
Dit EK was geen piekevenement voor Lambriex en Van de Werken die over 75 dagen Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in de 49er. Er had meer ingezeten voor de skiffzeilers, maar gezien de doelstelling, is het team tevreden.
Goed gevoel aan overgehouden
“Ons gevoel van deze hele week is dat we op de eerste paar dagen te veel punten hebben laten liggen, helaas. De afgelopen twee dagen, met de lichte wind, hebben we best goed gevoel aan overgehouden. Eigenlijk varen we best netjes maar zitten we in het eerst kruisrak een paar keer naast,” legt Floris van de Werken uit.
“Ook al laten de resultaten dat nu niet zozeer zien, voelen we dat we echt een heel erg hoog niveau kunnen halen als we de dingen doen die we kunnen. Dan kunnen we ook events winnen.”
 
“We zijn ook heel erg blij met onze snelheid met weinig wind. Die is zeker beter geworden. We voelen dat we er dat we er bijna klaar voor zijn. Voor de Spelen gaan we nog een paar dingen aanscherpen.”  
 
Alle uitslagen
1.  Umpiere en Diz (URU)
2.  Peters en Sterrit (GBR)
3   Schneiter en Planta (SUI)
6   Bart Lambriex en Floris van de Werken
32 Robbert Huisman en Jorn Swart  
41 Wiebrand de Vos en Stijn Gast
 

Deel dit artikel:

49er

De partners van TeamAllianz