Lilian de Geus herovert wereldtitel WK RS:X

29 februari 2020

Lilian de Geus heeft bij het WK RS:X de wereldtitel heroverd. Ze ging de race met een flinke voorsprong in en was voorafgaand aan de race al zeker van een podiumplek, maar moest wel zorgen dat de Israëlische Noy Drihan en Franse Charline Picon op genoeg punten achter haar bleven. Als vierde verscheen De Geus over de finishlijn. Ruim voldoende om de wereldtitel te heroveren. Voor De Geus is het haar tweede wereldtitel. In 2018 won ze, met nog een medalrace te gaan, het goud in Aarhus. In 2019 moest zij zich op het Gardameer in Italie nog tevreden stellen met het brons.

“Ik ben er vooral super blij mee dat ik heb kunnen winnen! Had het niet helemaal durven uitspreken van tevoren, moest wel goed blijven varen en dat is gelukt!  Ik heb mijn eigen race gevaren. Had een goede start, maakte een paar kleine foutjes, maar overall was dit een prima race die ik af kon sluiten met een 4e plek. Ik hield Charline Picon (FRA, red.) wel een beetje in de gaten, want die kan goed varen met licht weer. Maar dit lichte weer werkt ook wel in mijn voordeel.”

De Geus blikt terug op een geslaagd, maar ook vermoeiend toernooi: “Ik voelde me wel vermoeid, zeker tijdens de medalrace. Veel harde wind gehad deze week en dat merkte ik nu ook wel, maar uiteindelijk heb ik het wel gewoon vol kunnen houden tot het eind en kan ik mooi met de wereldtitel naar huis! “
 
EINDKLASSEMENT RS:X-women
1.      Lilian de Geus (NED), 42 punten
2.      Charline Picon (FRA), 51 punten
3.      Noy Drihan (ISR), 52 punten
4.      Emma Wilson (GBR), 63 punten
5.      Marta Maggetti (ITA), 74 punten

Voor meer info en resultaten: http://www.rsxclass.org/worlds2020

Foto: Ayolt Kloosterboer / NOS

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

iQFoil

De partners van TeamAllianz