Luuc van Opzeeland pakt bronzen medaille op WK IQFoil en wint olympisch ticket

3 februari 2024

In een finale met Nicolo Renna (ITA) en Pawel Tarnowski (POL) kent Luuc van Opzeeland een briljante start. Met volle snelheid en precies op tijd wint hij de strijd op weg naar de eerste boei. In het volgende rak neemt de Pool de kop over, met Van Opzeeland in de achtervolging. Renna, in laatste positie, kiest noodgedwongen voor de andere kant van het kruisrak en surft zich daarmee in een winnende positie. Kortom Renna wereldkampioen, Tarnowski tweede en Van Opzeeland derde. De Hoofddorper wint met die derde plaats ook de Nederlandse strijd om het exclusieve olympische ticket.

Luuc van Opzeeland
Luuc van Opzeeland
Kiran Badloe niet naar Parijs 2024, gaat wel door naar LA 2028
In de halve finale van het WK IQFoil eindigt Kiran Badloe als vierde. Badloe die met een indrukwekkende opmars bezig was gedurende de week, kon dat in deze race niet vasthouden. Pawel Tarnowski (POL) en Nicolo Renna (ITA) plaatsen zich via die halve finale voor de finale met Luuc van Opzeeland. Badloe en Grae Morris (AUS) vallen af. Badloe, die zijn campagne richting Parijs 2024 op deze manier ziet stranden, geeft aan wel door te gaan tot de Olympische Spelen van Los Angeles 2028.
Kiran Badloe
Kiran Badloe
Nationale selectie
In de strijd om de nationale selectie scoort Luuc van Opzeeland vier punten met zijn derde plaats op dit WK op Lanzarote. Van Opzeeland had al 11 punten van het WK 2023 in Den Haag. Kiran Badloe scoort 1 punt met zijn vijfde plaats. Met maximaal 11 punten nog in het spel tijdens de Troféo Sofia in april 2024 is de strijd bij deze gestreden. Luuc van Opzeeland wordt om die reden voorgedragen voor deelname aan de Olympische Spelen in de IQFoil klasse.
[tekst loopt door onder foto's]
Sara Wennekes klimt in klassement naar vierde plaats WK
In de kwartfinale weet Sara Wennekes als tweede over de finish te komen. Wennekes start sterk maar kan haar positie niet helemaal vasthouden op weg naar de eerste boei. Echter gedurende de race weet ze de tweede positie terug te pakken en vast te houden. Daarmee plaatst ze zich voor de halve finale samen met Sharon Kantor (ISR). In die halve finale strijd Wennekes met twee Israëlische vrouwen Kantor en Spychakov die in een intens gevecht zijn verwikkeld voor het Israëlische olympische ticket. Dat geweld werd Wennekes te veel en eindigde als derde in de halve finale. Dat wil zeggen geen finale. Maar daarmee klimt ze wel in het eindklassement naar een vierde plaats.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

iQFoil

De partners van TeamAllianz