Marit Bouwmeester kans op goud op EK ILCA

20 november 2022
Op de voorlaatste dag zijn Marit Bouwmeester en Niels Broekhuizen de beste Team Allianz zeilers op het Europees Kampioenschap in de ILCA6 voor vrouwen en ILCA7 voor mannen. Bouwmeester staat tweede na negen races. Broekhuizen bezet na 10 races de zevende plaats. Op maandag 21 november staan bij de vrouwen de drie laatste races gepland en bij de mannen twee. Bij tien of meer races, is er sprake van een tweede schrapresultaat. 
Marit Bouwmeester
Marit Bouwmeester

Bouwmeester: “Beter, fitter, scherper”

Marit Bouwmeester neemt deel aan het tweede kampioenschap sinds haar zwangerschap. Ze is heel tevreden met de progressie. “Vandaag had ik een goede dag maar over het algemeen maak ik de afgelopen maanden, sinds de geboorte van Jessie Mae, echt superveel progressie. Op het WK merkte ik dat ik nog niet zo fit was. Halverwege het evenement kreeg ik het heel zwaar. Nu heb ik de laatste maanden heel veel progressie gemaakt. Ik ben heel erg blij, ik voel me beter, fris met nog één dag te gaan. Daar ben ik superblij mee. De eerste stappen zijn gezet. Maar alles kan nog wat beter, wat scherper, wat fitter. Maar we zitten er lekker in.”

 

Coach Rodie van Mackelenbergh geeft een update over de prestaties van de Team Allianz mannen. “Er staat hier aflandige wind. De wind is als gevolg daarvan heel wisselend en daarom is het heel moeilijk varen. Niels Broekhuizen en Duko Bos gaan goed. Het is met name de uitdaging de kansen te zien en door te blijven knokken. Dat gaat goed. Morgen de laatste twee races. Dan worden de echte punten verdeeld mede omdat er ook een tweede schrapresultaat ontstaat.”

 

Maxime Jonker
Maxime Jonker
Duko Bos
Duko Bos
Uitslagen vrouwen ILCA6 na negen races
1 Argata Barwinska (POL) 50 pnt.
2 Marit Bouwmeester (NED) 50
3 Maud Jayet (SUI) 52
19 Maxime Jonker 111
20 Mirthe Akkerman 115
39 Roos WInd 178
43 Marissa IJben 202
Silver fleet
93 Josephine Holz 305
Uitslagen mannen ILCA7 na tien races
1 Pavlos Kontides (CYP) 32 pnt.
2 Michael Beckett GBR) 34
3 Kaarle Tapper (FIN) 50
7 Niels Briekhuizen (NED) 72
21 Duko Bos (NED) 115
Silver fleet
67 Thomas van Ofwegen (NED) 153
73 Willem Wiersema (NED) 167
Bronze fleet
127 Erik Voets (NED) 211

Deel dit artikel:

De partners van TeamAllianz