Mirthe Akkerman pakt bronzen medaille op Kielerwoche

26 juni 2022

Mirthe Akkerman pakt de bronzen medaille op de Kielerwoche. De Friese zeilster scoort een vijfde plaats in de medalrace en dat was genoeg om haar trainingspartner en teamgenoot Maxime Jonker voor te blijven, op de vierde plaats in de ranglijst. In totaal deden er 42 sporters mee, het goud gaat naar de Australische Stransky. In de Nacra 17 eindigden Laila van der Meer en Bjarne Bouwer als tweede in de medalrace en daarmee zijn ze zevende de in de einduitslag.

Mirthe Akkerman (fotograaf Sander van der Borch)
Mirthe Akkerman (fotograaf Sander van der Borch)

Mirthe Akkerman is een gelukkig mens. “Ik ben heel blij met hoe ik de afgelopen week heb gezeild in Kiel. Ik heb de hele week bij de kopgroep gelegen en twee wedstrijden gewonnen, wat ook echt een goed gevoel geeft. Ik heb de races gewoon met volle overtuiging gezeild. De medalrace was wel even spannend, want de punten lagen dicht bij elkaar. Ik ging er als tweede in, maar had ook zevende kunnen worden. Uiteindelijk derde geëindigd. Daar ben ik supertrots trots op ben blij mee. Mijn eerste podium op groot evenement. Dat was ook mijn doel, dus weer eentje die ik kan afstrepen. Nu even rust en dan beginnen we over drie weken weer met een trainingskamp in Marseille op het olympisch water. Er zijn genoeg dingen die beter kunnen, maar al met al heel blij met dit evenement.”

Van der Meer en Bouwer (fotograaf Sander van der Borch)
Van der Meer en Bouwer (fotograaf Sander van der Borch)

Lambriex en Van de Werken niet in medalrace, wel goed gevoel

De mannen in de 49er wisten zich niet te plaatsen voor de medalrace met de beste tien van het klassement. Bart Lambriex en Floris van de Werken bleven steken op de 15de plaats en Pim van Vugt en Scipio Houtman worden 41ste in een veld met 91 deelnemers.

 

Bart Lambriex en Floris van de Werken zijn direct doorgereden naar Aarhus, Denemarken voor hun EK, van 5 tot en met 10 juli. Van de Werken gaf vanuit Aarhus de volgende reactie:

“We hebben best wel een goed gevoel over deze week in Kiel. We hebben een stapje erbij gedaan wat betreft de communicatie aan boord. Het proces dat we op de Allianz Regatta gestart zijn. We hebben nog meer routine aangebracht. We hebben ook een slechtere dag gehad, maar we weten precies waar dat aan lag. Dus we kijken in ieder geval met heel veel vertrouwen en zin uit naar het EK in Aarhus komende week. Omdat we voelen dat we met het niveau van de afgelopen week op het EK voorin mee kunnen doen als we qua scherpte een stapje erbovenop doen.”

Lambriex en Van de Werken (fotograaf Sander van der Borch)
Lambriex en Van de Werken (fotograaf Sander van der Borch)

 

Bij de vrouwen in de 49erFX worden Willemijn Offerman en Emma Siewers samen 29ste. Beide sporters waren een poos uit de running en deden in Kiel samen wedstrijdritme op. Het 49erFX team van Odile van Aanholt en Annette Duetz laat dit toernooi aan zich voorbijgaan.
Uitslagen: https://www.kieler-woche.de/en/sailing/results.php Kies >  Women’s dinghy (ILCA6) of Mixed Multihull (Nacra17) etc.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

ILCA6 Nacra17 49er

De partners van TeamAllianz