Niels Broekhuizen blijft goed scoren op WK ILCA7

26 mei 2022

Op de Wereldkampioenschappen ILCA7 in Riviera Nayarit, Mexico blijft Niels Broekhuizen goed presteren op 25 mei. De Kampenaar staat na zes races op een zevende plaats van de 123 deelnemers. Broekhuizen begeeft zich in goed gezelschap vlak achter Toni Stipanovic, goed voor twee keer zilver in Rio en Tokio. Ook Pavlos Kontides, goed voor zilver in 2012, zit in de top tien. Op kop gaat Jean-Baptiste Bernaz, de ervaren Franse zeiler die zich voorbereid op zijn vijfde olympische spelen.

Niels Broekhuizen bij de bovenboei  (foto John Pounder / ILCA Class)
Niels Broekhuizen bij de bovenboei (foto John Pounder / ILCA Class)
Vier van de zes Team Allianz zeilers in de gold fleet
Op 26 mei gaat het toernooi verder met de finales. Dat wil zeggen dat de 126 deelnemers ingedeeld worden in een gold- en een silver fleet op basis van hun positie op de ranglijst. In de kwalificatie worden de vloten willekeurig in twee groepen ingedeeld. Vier van de zes Team Allianz zeilers weten zich te plaatsen voor de gold fleet.
Bondscoach Rodie Mackelenbergh gaf de volgende toelichting over dag drie. “De kwalificaties zijn afgelopen en we gaan nu verder met de finales. De jonkies, Willem Wiersema en Paul Hameeteman hebben nog goed gas gegeven en een plek in de gold fleet veiliggesteld. Niels Broekhuizen had een missertje, maar herstelde zichzelf goed met een sterke tweede race. Duco Bos had een goede en een mindere race. Vanaf morgen gaat het pas echt beginnen en wordt het spannend.”
Paul Hameeteman in de drukte (foto John Pounder/ ILCA Class)
Paul Hameeteman in de drukte (foto John Pounder/ ILCA Class)

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

ILCA7

De partners van TeamAllianz