Olympische finale K1 Kanoslalom Wegman knap 7e

Martina Wegman heeft dinsdag 27 juli in het Kasai Canoe Slalom Centre een keurige zevende positie behaald in de Olympische finale K1 Kanoslalom. Uiteindelijk werd de Duitse Ricarda Funk Olympisch kampioen.

27 juli 2021

Als achtste in semi-final

In totaal lagen er 24 deelneemster aan de start van de semi-final. De 32-jarige Wegman wist met een 8e tijd een finaleplaats te behalen. Ze zette een tijd neer van 110.74 sec, inclusief 2 strafseconden. Hiermee eindigde ze ruim vier seconden achter de Australische winnares Fox in het klassement.

Spannende Olympische finale

In de spannende finale kwamen de 10 snelste vaarsters in actie. Wegman mocht als derde starten en na een foutloze run kwam ze na 111,33 sec over de finish. Uiteindelijk werd ze met deze tijd zevende en hiermee heeft ze een Olympisch diploma verdiend. De gouden medaille is gewonnen door de Duitse Funk. Zilver is gegaan naar de Spaanse Chourraut. De Australische Fox won de bronzen medaille.

4e Nederlander ooit in top-10

Martina Wegman heeft een goede prestatie geleverd in de Olympische finale. Ze is hiermee de 4e Nederlander die een top-10 heeft gehaald bij kanoslalom. Ariane Herde (6e, 2008 in Peking), Sam Oud (8e, 2004 in Athene) en Robert Bouten (9e, 2008 in Peking) gingen haar voor.

Bekijk hier de resultaten van de Olympische finale.

Martina Wegman in actie (TeamNL / Orange Pictures)