Olympische sporters kanoslalom en kanosprint onderdeel van TeamAllianz

TeamAllianz nu met 16 sporters Nederland tijdens de Olympische Spelen.

5 juli 2024

De dames K2 kanosprint, Selma Konijn en Ruth Vorsselman, en C1 kanoslalommers Lena Teunissen en Joris Otten zijn onderdeel geworden van TeamAllianz, de nationale selectie van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond. Het viertal verdiende onlangs een olympisch ticket voor Parijs; een knappe prestatie. Hoofdsponsor van het Watersportverbond, Allianz, wil deze sporters hiermee extra ondersteuning bieden in de laatste fase van hun voorbereiding op de Spelen.

Lena Teunissen
Lena Teunissen
Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond: ‘Het is ontzettend knap wat deze sporters hebben gepresteerd. Met minimale middelen toch zover komen. Dat zegt alles over hun doorzettingsvermogen. Wij zijn trots en dankbaar dat wij met behulp van onze hoofdsponsor in de laatste fase naar de Spelen deze sporters extra steun kunnen bieden.’
 
Konijn en Vorsselman plaatsten zich tijdens het laatste kwalificatietoernooi in het Hongaarse Szeged op sterke wijze voor Parijs door in de finale als eerste over de finish te varen. Het is voor het eerst sinds 1988 dat een Nederlands damesteam in de K2 zich kwalificeert. 
 
Joris Otten
Joris Otten
Ook Lena Teunissen en Joris Otten benutten het laatste kwalificatiemoment om een ticket te veroveren voor Parijs, beide in de C1 kanoslalom. Martina Wegman plaatste zich al eerder in de K1. Het is de eerste keer dat Nederland op de Spelen wordt vertegenwoordigd in de C1. Alledrie Nederlandse kanoslalommers komen ook uit op de Kayak Cross discipline op de OlympischeSpelen dit jaar.
 
In totaal vertegenwoordigt TeamAllianz nu met 16 sporters Nederland tijdens de Olympische Spelen. Elf daarvan varen in Marseille in de disciplines zeilen, kite- en windsurfen. De Nederlandse kanosport is met vijf kanovaarders nog nooit zo sterk vertegenwoordigd op de Spelen.
Ruth Vorsselman en Selma Konijn
Ruth Vorsselman en Selma Konijn

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van TeamAllianz