Redelijk goed begin van Team Allianz kitesurfers op chaotische eerste dag WK 2024

14 mei 2024

Op het Wereldkampioenschap Kitesurfen in de olympische Formula kite klasse staat Sam Aben, na vier races op een 17de plaats, met scores van 10-5-6-6. De mannen zijn in drie startgroepen onderverdeeld. Sven van de Kamp staat 37ste en Duuk van Hees 58ste.  Bij de vrouwen bezet Annelous Lammerts een 12de plaats, na vier races met scores 4-9-5-8. Bij de vrouwen met 46 deelnemers wordt in twee verschillende groepen gestart.  

Chaotisch weer
Chaotisch weer
Voor de Zuid-Franse kust bij Hyerès, stond vandaag een krachtige wind met uitschieters naar 27 knopen (7 Beaufort) en het regende behoorlijk. Wat het niet makkelijker maakte voor alle deelnemers, vanwege het slechte zich met de extreem hoge snelheden die de kitesurfers halen.
 
Annelous Lammerts was tevreden en wil op dit WK vooral wedstrijdritme opdoen en in de finale eindigen met de beste tien. “Het ging niet heel goed ook niet dramatisch slecht,” legt Lammerts uit. “Laatste race ben ik helaas onderuitgegaan. Maar we hebben nog vijf dagen te gaan. Ik heb zin om morgen weer een stapje erbij te doen.”
 
“In de races gaat het inderdaad heel erg snel. Dus het is zaak om continu te weten wat er om je heen gebeurt. Waar je tegenstanders zitten. Als die vol snelheid met 23 knopen (ongeveer 50km red.) op je afkomen en jij gaat zelf ook 23 knopen op hun af….. dan moet je dat wel goed inschatten. Dus sowieso heel erg leerzaam om weer vier races te varen vandaag in deze supergoede vloot,” besluit Lammerts.  
Slecht zicht
Slecht zicht
Sven van de Kamp stond op het strand vol adrenaline na te genieten. “Hectisch was het zeker vandaag. Het is grijs en grauw, de wind komt van alle kanten. Het is gewoon hard. Hard is leuk. Maar dit is mentaal zwaar in plaats van fysiek. Wel heel leuk hoor, maar het is sowieso gekkenwerk. Iedereen lag in het water er werd gezwommen, kites geëxplodeerd. Dit was echt goeie chaos.”

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

KiteFoil

De partners van TeamAllianz