Skiffzeilers Lambriex en Van de Werken pakken koppositie met drie overwinningen

Olympisch Test Event Marseille 9-16 juli

14 juli 2023

Naast de goede prestaties van Marit Bouwmeester vielen vandaag ook de drie overwinningen op van Bart Lambriex en Floris van de Werken. De Skiffzeilers voeren het klassement aan en staan 20 punten los van de broers Fantela uit Kroatië en staan 22 punten voor op McHardie en McKenzie uit Nieuw-Zeeland. Verder eindigt Kitefoiler Annnelous Lammerts op de zesde plaats in de ranglijst nadat ze werd uitgeschakeld in de halve finale.

Bart Lambriex en Floris van de Werken (foto World Sailing)
Bart Lambriex en Floris van de Werken (foto World Sailing)
Alle resultaten
·     Marit Bouwmeester is zeker van goud op voorlaatste dag in ILCA6 na 10 races
·     Kitefoiler Annelous Lammerts eindigt op 6de plaats in klassement  
 
·     Duko Bos plaatst zich als 8ste voor medalrace in de ILCA7
·     Lambriex en Van de Werken pakken koppositie in 49er met 3 wins op 14 juli
 
·     Windfoiler Huig-Jan Tak klimt naar 7de plaats na 12 races
·     Windfoiler Sara Wennekes staat 5de na 12 races
 
·     Multi-hull zeilers Laila van der Meer en Bjarne Bouwer staan 7de na 9 races
 
Rustdag
·     Skiff zeilers Odile van Aanholt en Annette Duetz staan nog 1e na 9 races
Drie keer een bullet
Bart Lambriex en Floris van de Werken deden vandaag 14 juli alles goed en noteerden drie overwinningen op rij, drie bullets. De huidige wereldkampioenen die uitkomen voor de KWV Loosdrecht waren vanzelfsprekend heel tevreden met hun prestatie maar gaan daar niet heel uitbundig mee om. Het tweetal legt na deze bijzonder dag uit hoe ze het zelf ervaren.
 
Floris van de Werken steekt van wal. “We hadden goede starts, we zaten aan de goede kant van de baan en hadden prima snelheid. Maar ja we lagen ook echt aan de goede kant van de wind.”
 
En Van de Werken nuanceert direct: “Maar zo gaat het helaas niet elke dag, dat realiseren we ons heel goed. Er komen ook moeilijkere dagen, dat je wat moeilijker van de lijn komt of andere fouten maakt. Vandaag was een exceptioneel goede dag. Daar kan je maar beter van genieten. Maar niet te vroeg juichen. Daar is de sport niet voorspelbaar genoeg voor. Race for race. Het is een cliché maar waar.”
 
Bart Lambriex voegt daaraan toe: “Het was aan de ene kant een heel simpele dag omdat het heel wel duidelijk was wat het beste was om te doen. En daarom juist een hele moeilijke dag omdat iedereen hetzelfde wilde. Daardoor was er weinig ruimte, maar het pakte drie keer goed uit. Het eerste deel na de start was moeilijk, maar daar konden we het verschil maken. En voor de rest van de race was het makkelijk. Dan doen we een kleine boks als we over de finish gaan."
 
Annelous Lammerts (foto World Sailing)
Annelous Lammerts (foto World Sailing)
Annelous Lammerts wil richting podium
Kitefoiler Annelous Lammerts was tevreden maar wil uiteindelijk nog dichter bij het podium komen. De zesde plaats levert Lammerts een A-Status op maar ze wil meer.   
“Ik wist wat me te doen stond we hadden een goed plan en de uitvoering ging heel goed. Ik lag op kop tot het tweede rondje waarin ik een fout maakte. Bij iemand met zoveel ervaring heb je geen ruimte om fouten te maken. Maar ook heel veel goede dingen uit deze race gehaald,” zegt Lammerts
 
“Ik ben zesde geworden en mijn A-status behaald, dat is fijn. Maar het doel is richting het podium. Ik heb laten zien dat erin zit. Maar moet het voor de grootste tijd goed gaan. Heel veel dinge zoals de starts en de keuzes in de baan gingen goed, maar er moet snelheid bij. Daar hebben we nog een jaar voor om daaraan te werken.”
 

Deel dit artikel:

49er

De partners van TeamAllianz