Team Allianz blijft dominant op thuiswater bij Almere en Lelystad

2 juni 2022

Tijdens de Hempel World Cup Allianz Regatta blijven de Nederlandse zeilers domineren. In de 49er skiff bij de mannen hebben Bart Lambriex en Floris van de Werken een ruime voorsprong op Pim van Vugt en Scipio Houtman, in een veld met 40 deelnemers. Ook Annelous Lammerts kwam drie keer in actie vandaag en behoudt haar leidende positie na zeven races bij de vrouwen kitefoilers.

Lambriex en Van de Werken (foto Sailing Energy)
Lambriex en Van de Werken (foto Sailing Energy)

Kortom, het was een lange dag waarbij het gebrek aan wind de zeilers en organisatie lang parten speelde. Pas na acht uur in de avond kwamen de laatste sporters van het water af voor de, door de organisatie aangeboden, zeilershap en welverdiende rust.

 

Bij de vrouwen in de skiff-klasse doen Odile van Aanholt en Annette Duetz het ook goed en houden hun tweede plaats in het klassement vast. Lilian de Geus en Max Castelein gaan beide ook nog steeds aan de leiding bij de windfoilers. Waar Huig-Jan Tak op een tweede plaats staat bij de mannen. Echter de windfoilers, zowel mannen als vrouwen, kwamen wel in actie bij Batavia strand in Lelystad, maar een geldige race werd vandaag 3 juni niet gevaren vanwege de onstabiele wind.

 

Annelous Lammerts voert het veld aan (foto Sailing Energy)
Annelous Lammerts voert het veld aan (foto Sailing Energy)

Maxime Jonker klimt weer naar de top tien in de ILCA6 en staat na vijf races op een negende plaats. Mirthe Akkerman moet genoegen nemen met 18de plaats. De eerdere klassementsleider Barrue (FRA) heeft de leiding aan haar landgenoot Cervera gegeven. Emma Plasschaert (BEL) staat derde.

 

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer zakken van de eerste naar de vierde plaats in het klassement van de Nacra17 catamaran waar het Oostenrijkse team van Haberl en Frank en de Brazilianen Siemsen en Arndt het heel goed doen.

 

Website evenement: www.allianzregatta.nl 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

KiteFoil 49er

De partners van TeamAllianz