Team Allianz in beslissende fase van Trofeo Princesa Sofía

6 april 2022

Halverwege de Trofeo Princesa Sofia zijn de voorrondes voorbij. Op deze eerste wereldbeker van het jaar komen de Nederlandse zeilers in de ILCA6 en ILCA7 op 6 april al uit in de finale races in de Goldfleet. Alle andere zeilers ronden vandaag hun kwalificatieseries op Mallorca af met veel minder wind dan gisteren. Odile van Aanholt en Annette Duetz gaan nog steeds aan de leiding in de 49erFX met slechts een punt voorsprong op tweevoudig olympisch kampioenen Grael en Kunze.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer (foto Sailing Energy)
Laila van der Meer en Bjarne Bouwer (foto Sailing Energy)

Van der Meer en Bouwer boven verwachting in Nacra17

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer doen goed mee van voren en staan in de top tien met een sterke serie van 7-5-5-3-20 in een veld met 38 Nacra17 teams. Bjarne Bouwer was heel tevreden.

 

“We zijn twee dagen onderweg. De eerste dag was heel heftig met heel veel wind, 20 tot 30 knopen. En best wel wat golven. We hebben nu allemaal roeren die we tijdens het zeilen kunnen verstellen. De vraag vooraf was; gaan we hiermee ook upwind foilen.”

 

“We wilden vooral weten hoe wij gaan na een winter van hard trainen. Tja, dan na drie races staan we vijfde. Dat was boven verwachting en nu staan we zesde na vijf races. Daar zijn we enorm trots op en blij mee. Daar moeten we wel van genieten maar niet te vroeg juichen. We moeten natuurlijk nog een aantal dagen. In de laatste race vandaag gingen we zwemmen. Een onnodig foutje. Maar heel tevreden en we kijken uit naar de rest van de week en proberen deze lijn door trekken. Medalrace halen is voor ons al boven verwachting.”

 

Maxime Jonker (foto Sailing Energy)
Maxime Jonker (foto Sailing Energy)

Maxime Jonker vijfde

Maxime Jonker staat nu op een vijfde plaats in ILCA6 klasse. Na een score van 27 en 15 in de Goldfleet staat de zeiler van de KWV Loosdrecht op de vijfde plaats. De 27 is een schrapresultaat. Teamgenoot Mirthe Akkerman bezet nu de 11de plaats. Bij de mannen staat Niels Broekhuizen 15de, Duko Bos 33ste en Erik Voets 52ste en Thomas van Ofwegen 94ste.

 

Luuc van Opzeeland derde

Het klassement gaat een beetje op de schop als de wind wat afneemt. Van Opzeeland was wel tevreden. "Een solide dag, het was niet genoeg om vandaag een wedstrijd te winnen maar ik heb de schade beperkt gehouden. Dat is dan het belangrijkste en dat lukt. Op naar morgen."

 

Max Castelein klimt naar een achtste plaats, Amado Vrieswijk staat 13de, Joost Vink 17de, Sil Hoekstra 25ste en Kiran Badloe 53ste. Badloe scoort goed in de laatste twee races in de zilverfleet maar moet, een aantal DNC-scores meetellen en is daardoor hekkensluiter bij de Nederlanders. Huig-Jan Tak doet niet mee en meldt op zijn eigen Instagrampagina dat hij geveld is door de griep.

Pim van Vugt en Scipio Houtman (foto Sailing Energy)
Pim van Vugt en Scipio Houtman (foto Sailing Energy)

Rivalen en ex-teamgenoten in de 49er

Bij de mannen in de 49er wint het team van Bart Lambriex en Floris van de Werken vandaag race vier en scoren een 15 in race vijf. Daarmee staat dit team op een 25ste plaats. Pim van Vugt, Lambriex zijn vorige partner, stuurt nu zelf en staat op een 28ste plaats met teamgenoot Scipio Houtman. 

 

Annelous Lammerts 11de in de Formula kite

Annelous Lammerts klimt bij de vrouwen kitefoilers naar een 11de plaats. Lammerts eindigt de dag met een derde plaats, haar beste resultaat deze week. Bij de mannen is Sven van de Kamp beste Nederlander op een 31ste plaats.

 

Annelous Lammerts (foto Sailing Energy)
Annelous Lammerts (foto Sailing Energy)

Deel dit artikel:

De partners van TeamAllianz