Van Aanholt en Duetz starten goed op WK 49er

1 september 2022

In Halifax Canada, op de eerste dag van het WK, starten Odile van Aanholt en Annette Duetz goed met een score van 2-1-1. Daarmee voert dit team de ranglijst met 36 deelnemers aan. Een sterk begin, maar nog geen reden om te juichen: Het toernooi duurt nog tot en met maandag 5 september. Ook Laila van der Meer en Bjarne Bouwer komen in actie en scoren in de Nacra17 een 10-10-4. Zij staan daarmee achtste overal. De mannen in de 49er zeilden slechts een race de anderen zijn uitgesteld vanwege te veel wind. 

Veel wind en golven Annette Duetz en Odiel van Aanholt (foto Sailing Energy)
Veel wind en golven Annette Duetz en Odiel van Aanholt (foto Sailing Energy)
Odile van Aanholt en Annette Duetz zijn, na een enerverende dag op het water, tevreden. Het tweetal geeft de volgende reactie:
“Wij zijn allebei een beetje moe na deze dag. Er stond veel wind en er waren moeilijke golven. Uitdagende omstandigheden om de boot te varen. Het was echt gaaf vandaag. Het is een WK, het was een hoog niveau. Alles zat dicht op elkaar, met veel snelle teams in een veld van 36 boten. Je moet echt opletten, want het is druk op de baan.”
“We hadden een goede snelheid. Ons focuspunt voor deze week was vooral dat we echt beter willen starten. Dat ging vandaag eigenlijk erg goed. Dat is superfijn. En met een goede start, wordt het een ‘simpele’ dag. Daar hebben we zo hard voor gewerkt, dus daar zijn we best trots op. Het geeft zelfvertrouwen voor de rest van de week. Nu uitrusten en morgen staan we er weer met volle focus.”
Pim van Vugt en Scipio Houtman (foto Sailing Energy)
Pim van Vugt en Scipio Houtman (foto Sailing Energy)

Het team van Scipio Houtman en Pim van Vugt eindigen in hun enige race van de dag op de vierde plaats en staan daarmee op een zevende plaats in het klassement. Teamgenoten Bart Lambriex en Floris van de Werken eindigen in de eerste race op de twaalfde plek en bezetten daarmee de 23e positie op de ranglijst. 

Voor de 49er mannen is het een uitdagende dag. Na lang wachten kan er vervolgens door de weersomstandigheden slechts één race gevaren worden. Scipio Houtman vertelt: “Het was een gekke eerste dag. Toen we na lang wachten konden starten, moesten we een aanvaring ontwijken. De wind nam snel toe, het waren echte ‘survival conditions’. Boten sloegen over de kop, maar we hebben een mooie inhaalrace gevaren. Wij zijn blij met onze goede duidelijke communicatie aan boord en hebben er uiteindelijke. Helaas werd het hele veld tot onze verrassing na de eerste race naar de kant gehaald. Maar we kijken met veel plezier uit naar de komende dagen."

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

49er

De partners van TeamAllianz