Van der Meer en Bouwer als achtste naar medalrace WK Nacra17

11 mei 2024

Het Team Allianz duo Laila van der Meer en Bjarne Bouwer plaatst zich voor de afsluitende medalrace met de beste tien van het WK in de Nacra17 klasse. Met een achtste plaats in het klassement, raakte het podium voor Van der Meer en Bouwer op de voorlaatste dag verder uit het zicht. Willemijn Offerman en Scipio Houtman eindigen als 14de en komen niet meer in actie.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer
Laila van der Meer en Bjarne Bouwer
Lambriex en Van de Werken ook naar medalrace EK 49er  
Op het EK 49, dat gelijktijdig plaatsvindt op dezelfde locatie, staan Bart Lambriex en Floris van de Werken zesde in de ranglijst. Op zondag 12 mei komen ze nog een keer in actie met de hele goldfleet voordat de medalrace van start gaat. Kortom, daar kan nog veel gebeuren, maar een podiumpositie voor dit team, zit er nog steeds in.

Bart Lambriex en Floris van de Werken
Bart Lambriex en Floris van de Werken
Dag vol uitdagingen
Voor de kust van La Grande Motte stond weer heel weinig wind, zeker in vergelijk met de eerste twee dagen. Italianen Ruggero Tita en Caterina Banti blijven indruk maken en komen steeds dichter bij het succesvol verdedigen van hun Nacra17 wereldtitel in La Grande Motte, Frankrijk. Met indrukwekkende prestaties in lichtweercondities breidt het Italiaanse paar hun voorsprong weer verder uit.
 
Laila van der Meer en Bjarne Bouwer verloren meer terrein op 11 mei. Op 10 mei had het Nederlandse team, met soortgelijke omstandigheden, ook moeite om de boot op snelheid te houden. Met deze achtste plaats zijn ze in elk geval zeker van deelname aan de medalrace, met een kans om daarin hun prestaties te verbeteren.

Willemijn Offerman en Scipio Houtman
Willemijn Offerman en Scipio Houtman
Willemijn Offerman en Scipio Houtman trots op progressie
Het team van Willemijn Offerman en Scipio Houtman eindigt op de 14de plaats op het tweede WK waar ze als team aan meedoen. Dit tweetal vaart nu een klein jaar samen en kende ook nog enige tegenslag met blessures in dat jaar. Ze komen op 12 mei niet meer in actie in de medalrace, maar ze zijn trots op hun progressie.
 
“We zijn vooral trots op waar we nu staan binnen een jaar in deze klasse,” legt Houtman uit. “En dat we in een olympisch jaar een mega-stap richting de top hebben gezet. We zijn nog niet constant genoeg. Dus je ziet de progressie nog niet terug in de uitslagen. Van de vijf dagen racen hebben we ook twee dagen gevaren met omstandigheden waar we bijna nooit in getraind hebben. Maar we hebben echt laten zien dat we op veel momenten heel goed mee kunnen met de top-10 van de wereld.”

Alle uitslagen Nacra17 HIER
Alle uitslagen 49er HIER

Deel dit artikel:

Nacra17

De partners van TeamAllianz