Van der Meer en Bouwer geven terrein prijs op WK Nacra17

10 mei 2024

Op het WK Nacra17 was de wind, ten opzichte van 9 mei, 180 graden gedraaid en waaide nu aanlandig. In de drie wedstrijden in de goldfleet, met 25 deelnemers, had het relatief jonge team van Laila van der Meer en Bjarne Bouwer moeite met de snelheid en kon het hun wil niet opleggen. Het Team Allianz duo zakt van een tweede naar een zesde plaats in het klassement met een score van 13-17-17.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer
Laila van der Meer en Bjarne Bouwer

Ook teamgenoten Willemijn Offerman en Scipio Houtman hadden moeite met de omstandigheden en bezetten nu de dertiende plaats in de ranglijst. Gisteren klommen Van der Meer en Bouwer nog in het klassement.

 

Laila van der Meer legt uit. “Vandaag stond er minder wind, maar wel een stabielere en aanlandige wind. Met andere woorden, de races waren minder tactisch en het ging meer over snelheid.” Van het mijnenveld waar Bouwer gisteren over sprak, was vandaag dus geen sprake.

 

“We hadden moeite om de boot aan de praat te houden in deze omstandigheden,” vervolgt Van der Meer. Dit is net zo’n tussengebied in windkracht waar we nog beter in moeten worden. En als je minder snelheid over hebt, kan je minder vrij varen. Je loopt achter de feiten aan, in plaats te domineren.”

 

Is dat op te lossen? “Het is een combinatie van goede trim en het goede gevoel met z’n tweeën in de boot hebben. Het is niet alleen het materiaal, maar ook hoe we ermee zeilen. Gisteren hadden we met hele wisselende omstandigheden ook goede snelheid.”

 

Het team kijkt met goede moed naar het weekend. “Morgen nog drie races en zondag de medalrace. De verwachting is vergelijkbaar met vandaag. Met iets meer wind, zou goed zijn,” besluit Van der Meer.  

Alle uitslagen HIER.  

 

 

Deel dit artikel:

Nacra17

De partners van TeamAllianz