Van der Meer en Bouwer strijden voor olympische landenkwalificatie in Nacra17

23 maart 2021

Na drie dagen en negen wedstrijden tijdens de Lanzarote International Regatta, bezetten Laila van der Meer en Bjarne Bouwer een tiende plaats in het klassement en strijden nog voor exclusieve olympische landenkwalificatie voor Tokio.

Van der Meer en Bouwer in de NED 484 (foto Sailing Energy)
Van der Meer en Bouwer in de NED 484 (foto Sailing Energy)

Veel progressie 
Het Spaanse team van Tara Pacheco en Florian Trittel gaat aan kop in deze mixed Nacra17 klasse. Gevolgd door de Duisters Paul Kohlhoff en Alica Stuhlemmer en Quen de la Pierre en Manon Audinet uit Frankrijk. Het talentvolle Nederlandse team van Laila van der Meer (20) en Bjarne Bouwer (18) staat nu op een tiende plaats. Een aantal plaatsen achter hun concurrenten uit Finland in de strijd voor het exclusieve landenticket voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio.
 
Bjarne Bouwer gaf een toelichting op hoe hij en Laila van der Meer hun derde grote internationale evenement ervaren. “Het is best wel goed gegaan tot nu toe. De eerste dag hadden we een hele mooie race en een sterke comeback. Dus daar vielen de puzzelstukjes goed op zijn plek. Gisteren ook een goede dag gehad met een race die wij bijna wonnen, in een toch wel heel sterk veld. Daar waren we zeker blij mee.”
 
“Vandaag hadden we iets meer moeite, best wel een lastige dag. We konden het qua snelheid niet helemaal bijbenen. Daar moeten we morgen mee aan de slag, om die laatste versnelling te vinden. Dan kunnen we meer ons eigen ding doen en eigen plan trekken. Vandaag konden we ons plan niet uitvoeren.”
 
“Kortom ik denk dat we deels wel tevreden zijn, vooral over de eerste twee dagen. We hebben best wel wat mooie dingen laten zien, maar ook wat steekjes laten vallen. Dat zijn dingen waar we aan werken. Erg goed om te zien dat onze trainingen in de winter veel effect hebben en dat we op de goede weg zijn. We hebben nog 3 dagen te gaan, we zijn op de helft en we blijven vechten tot het einde,” besluit Bouwer.
 

 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Nacra17

De partners van TeamAllianz