Van Opzeeland dominant en Badloe vecht terug

Wennekes in top tien en De Geus in achtervolging

31 januari 2024
Op de derde dag van het WK IQFoil op Lanzarote stonden vijf course races op het programma bij zowel de vrouwen als de mannen. Luuc van Opzeeland voert nog steeds de ranglijst aan met de Fransman Goyard op een tweede plaats. Kiran Badloe is geklommen tot de zesde plaats. Bij de vrouwen staat Sara Wennekes op een achtste plaats na tien races. De Engelse Emma Wilson voert het klassement aan. Lilian de Geus is gestegen tot een 18de plaats.
Luuc van Opzeeland
Luuc van Opzeeland
Goldlfeet op 1 februari
De kwalificatie voor de goldfleet zit erop. Het WK gaat nu verder in een gold- en een silverfleet. Alle Team Allianz sporters bij de vrouwen als de mannen plaatsen zich voor de goldfleet met de beste 50% van het veld. Op het programma staan nog drie dagen, waarvan twee dagen in de gold en silverfleet en de laatste dag de finale series. In die afsluitende serie maakt iedereen van de top tien nog kans op de eindoverwinning.
 
Luuc van Opzeeland staat er goed voor en is tevreden met zijn prestaties.
 
“Vandaag ging erg goed. Het was nogal tricky. De wind wist niet welke kant die moest kiezen, dus soms van links dan van rechts. Ik heb twee races met overtuiging gewonnen. Ook een race met een mooie safe en ook een goede comeback. Daarnaast had ik ook een wat mindere race en de verkeerde kant gekozen. Kortom erg tevreden, goed gevaren, mooie opening serie met maar acht punten de godlfleet in, dat is top. Morgen dit vasthouden, want dan begint het echte werk. Ik voel me goed, voel me supersnel.”
Kiran Badloe
Kiran Badloe
Kiran Badloe voert de druk op en was blij met de dag van vandaag.
 
“Het was een lekker dagje met goede wind en lekkere golven. Mijn snelheid zit er goed in. Drie goede races kunnen doen. Bij twee even wat pech op de start. Een keer niet helemaal lekker weg kunnen komen en eentje gevallen bij de start. Wel gewoon goed kunnen terugwerken. Mede door mijn snelheid en de goede keuzes. Kortom blij met dit dagje en de kwalificatie goed afgesloten. Vanaf morgen verder in de Goldlfeet om in die top 10 te blijven.  en zo hoog mogelijk te eindigen voordat de finalerace begint met de beste tien. Ik heb er zin in, het worden nog een mooie drie dagen.”
 
Sara Wennekes
Sara Wennekes
Sara Wennekes is tevreden en houdt de focus scherp
 
“We hadden een mooi windje vandaag. Ik probeer vooral de focus op het event en mezelf te houden en een mooi resultaat neer te zetten. Geen gekke dingen te doen en dat uit zich in constante races, niet veel risico’s. En ja, dat voelt eigenlijk wel goed. Morgen gaat het echt beginnen want dan gaan we verder in de goldfleet. Ik kijk vooral uit naar die komende twee dagen en hoop ik daar nog wat punten te pakken. Nogmaals Ik ben vooral echt lekker bezig met mooie races varen. Dat is vandaag gelukt en zo ben ik heel tevreden.”
Lilian de Geus
Lilian de Geus
Lilian de Geus valt uit top tien met diskwalificatie in laatste race
 
“In het algemeen ben ik blij met de snelheid en de beslissingen. Ik zit er zeker lekker in. Ik had een redelijk stabiele dag. Super jammer dat ik een te vroege start had in die race waarin ik vierde werd. Dan had ik gewoon in de top 10 kunnen staan. Maar het duurt nog even. Ik hoop dat ik wat minder pech heb….. of eigenlijk gewoon geen valse starts meer heb, om terug te knokken richting de top 10.”

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

iQFoil

De partners van TeamAllianz