Van Rijsselberghe klimt richting koploper Badloe bij WK RS:X, De Geus behoudt 3e plek

26 februari 2020

Op de tweede wedstrijddag bij het WK RS:X in Sorrento hebben Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe de spanning flink op weten te voeren. Badloe vaart, net als een dag eerder, ijzersterk. Hij finisht zijn races als 2e, 1e en 1e en klimt naar de 1e plek overall. Dorian van Rijsselberghe voer eveneens een sterke reeks en kwam zijn races als 2e, 2e en 3e over de finishlijn en staat daarmee op de 3e plek overall. Bij de RS:X-women staat Lilian de Geus op een momenteel 3e plek. Zij finishte haar races als 6e, 5e en 3e

“Deze dag is heel goed verlopen”, vertelt Badloe. “Op de club moesten we eerst even wachten tot de wind wat afnam, maar uiteindelijk hebben we drie races kunnen varen onder uitdagende omstandigheden. Lekker survivallen. Harde wind, vlagerig en ruig, dus we hebben 3 keer lekker de baan over kunnen scheuren. Dat vinden we leuk!”

Na de eerste twee wedstrijddagen varen de mannen opgesplitst in een gold- en silver fleet. Voor het eerst dit WK zullen Badloe en Van Rijsselberghe in dezelfde fleet varen: “Vanaf morgen varen we in de gold fleet. Dan zitten we met z’n allen bij elkaar, dus dat wordt leuk. De punten liggen nog dicht bij elkaar, dus na morgen gaan we echt pas uitslagen zien. Ik heb er heel veel zin in!”

Voor Dorian van Rijsselberghe begon het WK niet helemaal zoals hij had gehoopt, maar op de tweede wedstrijddag heeft hij zich goed weten te herpakken en zette een nette reeks bij de top neer: “Die eerste dag zit nog wel in mijn achterhoofd. Ik had het liever anders gezien, maar heb me goed kunnen herpakken en redelijke races kunnen varen. Ben nog niet helemaal tevreden. Zodra het geen 1’tjes zijn ben ik niet tevreden, dat is heel simpel. Er is dus nog wel werk aan de winkel, maar het gaat de goede kant op.” Ook Van Rijsselberghe kijkt uit naar het varen in de gold fleet: “Morgen lekker met z’n allen varen. Dan gaat het er echt om draaien. Dan gaan de handschoenen af!

Lilian de Geus, die op haar tweede wedstrijddag de 3e plek weet te behouden, blikt eveneens tevreden terug op haar wedstrijddag: “Ik ben wel tevreden. Had goede starts en mijn snelheid was goed. Ik heb dus wel een stabiele serie neer kunnen zetten vandaag. Hele harde wind, dus het was wel heel hard buffelen voor mij om die zwaargewichten bij te houden, maar ben wel blij. Ja dit weer ligt me zeker. Ik heb een goede techniek, dus daarmee ook goede speed, alleen merk je toch wel dat de dames van rond de 65 kilo toch wat makkelijker hun board op het water houden en daardoor iets harder gaan. Maar dat compenseer ik met mijn techniek en door slim te varen. Het was redelijk tricky op de baan, dus je kon zo je momentjes pakken om er dicht bij te liggen.”

Voor meer info en resultaten: http://www.rsxclass.org/worlds2020

Foto: Ayolt Kloosterboer / NOS

De partners van TeamAllianz