Volg onze watersporters tijdens de Olympische Spelen live vanuit Het Scheepvaartmuseum

13 juni 2024

Volg onze watersporters tijdens de Olympische Spelen live vanuit Het Scheepvaartmuseum

Ga jij niet naar Parijs of Marseille maar wil je wel onze olympiërs live volgen in de finale- en medalraces? Kom van 27 juli t/m 9 augustus 2024 naar ‘Iconen op het water’ in het Scheepvaartmuseum, Amsterdam. De finale- en medalraces van zeilen, kite- en windfoilen, kanoslalom, kanosprint én roeien zijn daar live te volgen op een groot scherm. Bij de wedstrijden van zeilen, kite- en windfoilen is live commentaar van onder andere een sporter uit de nationale selectie.

Niet alleen kan je de finale- en medalraces kijken, ook is van elke discipline een exemplaar van de boot/board waarin/-op wordt gevaren in Parijs en Marseille geëxposeerd op het grote plein van Het Scheepvaartmuseum. Kom langs en ontdek hoe een zeilboot, kite- of windsurfplank, kano of roeiboot er nou precies uitziet.  

Toegang tot het grote plein en het bekijken van de races is voor iedereen gratis! Meld je wel van tevoren aan. Wil je voorafgaand aan de races ook het museum bezoeken? Dat kan voor de exclusieve prijs van € 5 met de kortingscode ICONEN2024.

Programma

*deze tijden zijn onder voorbehoud en ervan uitgaande dat de atleten zich plaatsen voor de finale- en medalraces.

 

Op de hoogte blijven van exacte tijden?

Wil je op de hoogte blijven van de exacte tijden van de finale- en medalraces? Laat dan via de link hieronder je gegevens achter, dan sturen wij vlak van te voren een bericht met de exacte tijden van de wedstrijden.


Samenwerking

Iconen op het water is een samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) en Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. De live uitzending van finale- en medalraces worden mede mogelijk gemaakt door HBO Max.

 

Korting op een rondvaart in Amsterdam

Wil je jouw bezoek aan het Scheepvaartmuseum en de finale- en medalraces uitbreiden met een leuk dagje uit in Amsterdam? Maak dan als lid van het Watersportverbond gebruik van een unieke kortingscode en ontvang 10% op een mooie rondvaart door Amsterdam. De kortingscode: iconen

Onderzoek Reiscoach van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Hoe ga jij naar ‘Iconen op het water’ in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam? Vervoer van en naar sportevenementen door fans is één van de grootste uitstoters van CO2. Om op termijn duurzamer vervoer aan te bieden van en naar sportevenementen voert het Ministerie van I&W onderzoek uit met als doel inzicht te krijgen in hoe we er samen voor kunnen zorgen vervoer van en naar sportevenementen te verduurzamen.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport zeilen, wind- en kitesurfen Wedstrijdsport kano & suppen Topsport Events

De partners van TeamAllianz