Watersportverbond en Honda Marine verlengen partnership tot 2024

30 mei 2022

Watersportverbond en Honda Marine verlengen partnership tot 2024

ALMERE, 27 MEI 2022 – Het Watersportverbond en Honda Marine verlengen hun partnership tot en met de Olympische Spelen in Parijs/Marseille 2024. Dat maakten beide partijen bekend tijdens de Allianz Regatta, onderdeel van het nieuwe watersportevenement Dutch Water Week dat deze week plaatsvindt in de zuidelijke kom van het IJsselmeer. De leverancier van buitenboordmotoren is al sinds 2016 Official Supplier van het Watersportverbond en het jeugdkennismakingsprogramma Optimist on Tour.

Foto: Kiran Badloe wint goud op de Olympische Spelen in Tokio 2021. Copyright: ANP/HH/Robin Utrecht

Foto: Kiran Badloe wint goud op de Olympische Spelen in Tokio 2021. Copyright: ANP/HH/Robin Utrecht

 

Het Nederlands Olympische zeilteam, TeamAllianz, behoort al jaren tot de beste zeilteams ter wereld. Randvoorwaarden spelen een cruciale rol in het succes van het team. De coachboten maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Ruim 17 coachboten reizen het hele jaar mee met het team naar wedstrijden en trainingsweken wereldwijd. 

Jaap Zielhuis, bondscoach TeamAllianz: “Wij zijn al jaren blij met Honda Marine als supplier van de motoren voor onze coachboten. De veiligheid staat voorop; dat is ook de reden dat de coachboten betrouwbaar moeten zijn. Honda Marine is precies dat: betrouwbaar.” 

Kiran Badloe, goudenmedaillewinnaar RS:X Tokio 2021: “De betrouwbaarheid is essentieel. We zijn heel afhankelijk van de coachboot om veel uren op het water te kunnen maken. We houden briefings op de coachboten en eten en drinken er tijdens de trainingen. We investeren veel geld, energie en tijd om medailles te halen. Het is voor ons geen optie dat het materiaal ons dan in de steek laat. Maar heel eerlijk: de Honda is het laatste waar ik me druk over maak: die heeft ons nog nooit in de steek gelaten.”

Naast de buitenboordmotoren voor topzeilen, levert Honda Marine ook de begeleidingsbootjes (Honwave) met buitenboordmotoren voor het jeugdkennismakingsprogramma van het Watersportverbond, Optimist on Tour. Op deze manier ondersteunt Honda Marine ook de toekomst van de watersport.

Het Watersportverbond bepaalt zijn keuzes ook op basis van de impact die dat heeft op mens en milieu, vooral ten aanzien van water. Voor het begeleiden van olympische campagnes wereldwijd zijn de motoren van Honda Marine het meest zuinig en maken zij het minste geluid. 

Chrétien Berger, Manager Honda Marine Benelux: “We zijn natuurlijk trots op de verlenging van dit partnership met het Watersportverbond. Leuk om te kunnen bijdragen aan topprestaties van topsporters. Nieuwe technologie is altijd onze passie geweest. Door constant de grenzen te verleggen en te blijven verfijnen, maakt Honda van zijn marinetechnologie de beste in de sector: meer prestatie, meer controle en een betere brandstofbezuiniging voor de buitenboordmotoren. We kijken alvast uit naar de Olympische Spelen in 2024!”

 

Over Honda Marine

Honda Marine staat voor innovatieve marinetechnologie met een breed assortiment buitenboordmotoren. Het verhaal begon in 1964 met een gedurfd idee: het bouwen van een 4-taktbuitenboordmotor. Honda was de eerste fabrikant die alle marinemotoren 4-takt maakte, omdat ze minder geluid maakten en schoner waren dan de bestaande 2-takttechnologie. Ook vandaag blijft Honda Marine sterk inzetten op innovatie om de schoonste, stilste, efficiëntste en meest betrouwbare motoren ter wereld te produceren – wat resulteert in een ruim assortiment van 2,3 tot 250 pk.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van TeamAllianz