Wegman wint onderdeel Extreme Canoeslalom bij World Cup in Pau

In het Franse Pau heeft Martina Wegman zondag 12 september jl. tijdens de World Cup een gouden medaille behaald bij het spectaculaire onderdeel ‘Extreme Canoeslalom’. Wegman bleef de Braziliaanse Satila en de Australische Fox knap voor.

13 september 2021

In het Franse Pau heeft Martina Wegman zondag 12 september jl. tijdens de World Cup een gouden medaille behaald bij het spectaculaire onderdeel ‘Extreme Canoeslalom’. Wegman bleef de Braziliaanse Satila en de Australische Fox knap voor. Extreme Canoelsalom is een nieuwe discipline op de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Na haar succesvolle heats en semi-final werd zondag, eind van de middag, de finale gevaren. Wegman (32 jaar) startte in de finale in de baan met wereldtoppers Ana Satila, Jessica Fox en Caroline Trompeter (DUI). Het was een spannende wedstrijd, waar uiteindelijk Wegman als eerste eindigde. Goud!

Speciale, verrassende overwinning
“Ja, ik was super verrast. De eerste ronde had ik al een zware heat en dacht ik dat het lastig zou worden. En de finale was echt een mooie race, tot het einde was het spannend!”, aldus Wegman. Ze vervolgt: “Nu het een Olympische discipline is, wordt de Extreme Canoeslalom steeds serieuzer en veel meer atleten doen mee. Waar het voorheen altijd meer voor de lol was, is iedereen nu een stuk serieuzer. Zelfs met videoanalyse en coaches course walks. Daardoor is deze overwinning nog specialer voor mij. Ik ben happy”. Bekijk hier de race in Pau terug. 

Olympisch onderdeel in 2024
Bij het onderdeel ‘Extreme Canoeslalom’ racen vier atleten tegelijkertijd in identieke plastic boten. De atleten moeten zowel stroomafwaarts als stroomopwaarts boeien oversteken, waarbij contact toegestaan is. In 2024 is dit attractieve wildwater-onderdeel present bij de Olympische Spelen in Parijs. Lees hier meer over ‘Extreme Canoeslalom’.

Foto: Mike Dawson
Foto: Mike Dawson
Foto: Mike Dawson
Foto: Mike Dawson

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz