Wereldkampioen skiffzeilen Bart Lambriex ook in finale WK eSailing 2023

4 oktober 2023

Elf van 's werelds beste eSailers uit zes landen, waaronder olympisch skiffzeiler Bart Lambriex, gaan in een live finale op 6 oktober om 15.00 uur (CET) het gevecht met elkaar aan om het Wereldkampioenschap virtueel zeilen. Er wordt gestreden om een prijzenpot van $10.000, mogelijk gemaakt door Virtual Regatta. Lambriex is onderdeel van Team Allianz, de nationale selectie van het Watersportverbond en drievoudig Wereldkampioen in de olympische 49er skiffklasse.

Bart Lambriex en Floris van de Werken 2023 wereldkampioenen in de 49er skiffklasse (foto World Sailing)
Bart Lambriex en Floris van de Werken 2023 wereldkampioenen in de 49er skiffklasse (foto World Sailing)
De grote finale van het eSailing Wereldkampioenschap wordt live gestreamd op het World Sailing YouTube kanaal vanaf 15.00 uur CEST op 6 oktober 2023 en wordt georganiseerd door Barcolana 55, 's werelds grootste zeilregatta die jaarlijks wordt gehouden in Triëst op zondag 8 oktober.
 
Lambriex, die vorig jaar derde werd op dit WK eSailing, wil deze editie de digitale kroon toevoegen aan zijn indrukwekkende hattrick wereldtitels in de olympische 49er klasse, die hij samen met teamgenoot Floris van de Werken in de wacht sleepte. Maar Lambriex ziet zichzelf niet als een van de favorieten voor dit WK eSailing.
 
“Ik heb er veel zin in maar niet veel geoefend. Ik denk dat al mijn uren in de America’s Cup simulator wel voldoende zijn. Maar alles kan, je weet het maar nooit.”
het format
het format
Lambriex is één van de 11 deelnemers in een veld van hoge kwaliteit met ook titelverdediger Alexandre Kowalski uit Frankrijk, Arthur Farley uit Groot-Brittannië, die vorig jaar tweede werd, en 2023 winnaar van de Olympic Esports Series Tim Carpentier. Kowalski en Carpentier zijn twee van de vier Franse eSailors in de finale naast Tristan Peron en Jean-Marc Reibell. Voor het eerst is er een sterk contingent finalisten uit Azië met Japan dat Yuya Takubo, Taichi Muakami en Toshiki Korgure stuurt.
Bart Lambriex zelf is niet in Triëst aanwezig omdat hij dit weekend ook in actie wil komen op de PIP-wedstrijden bij GWV De Vrijbuiter in Loosdrecht. Hier strijden alle Nederlands kampioenen tegen elkaar om de Primus Inter Paris trofee, met andere woorden: de kampioen van de kampioenen.
 
Website event hier
Lees hier over Primus Inter Paris

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz