WK ILCA6: Team Allianz over de hele week niet stabiel genoeg

6 december 2021

Het wereldkampioenschap in de olympische ILCA6 klasse zit erop. Team Allianz zeilster Maxime Jonker baalt van twee valse start diskwalificaties en eindigt op een 16de plaats. Teamgenoot Mirthe Akkerman wordt 12de. Het toernooi kenmerkte zich door weinig wind, waarin toch nog 11 races zijn gezeild. De Belgische Emma Plasschaert wint het kampioenschap en mag zich een jaar lang de beste Laser radial zeilster van de wereld noemen.

Maxime Jonker (foto Sander van der Borch)
Maxime Jonker (foto Sander van der Borch)

Maxime Jonker gaf de volgende treffende reactie “Ik heb er niet heel veel woorden voor behalve een drieletterwoord. Ik baal heel erg. Het is vooral jammer van die zwarte vlaggen (diskwalificatie voor te vroeg starten in race 5 en race 9 red.). Die zijn wel heel erg bepalend geweest voor mijn resultaat. Hier kwam ik niet voor. Dit is ook niet mijn niveau. We moeten dit even laten bezinken en goed evalueren en kijken wat we hieruit kunnen halen.”

 

Coach Ben Koppelaar analyseert

“Bijzondere week, met heel weinig wind. Ook nog in een groot veld met meer dan 60 boten tegelijk. Dat maakte het gewoon heel moeilijk. Meer allround condities waren zeker beter geweest voor ons. Vandaag was eigenlijk nog de beste dag. Maar over de week gezien helaas niet stabiel genoeg.”

 

“Maar, in deze omstandigheden moeten we ook kunnen winnen. Dat hebben ze deze week ook een aantal keer laten zien. We moeten deze week goed nabespreken en kijken wat we ervan kunnen leren. Heel veel dingen gaan ook echt goed, dat is mooi om te zien. Maar het gemiddelde niveau moet omhoog.”

 

Al uitslagen HIER

 

Mirthe Akkerman (foto Sander van der Borch)
Mirthe Akkerman (foto Sander van der Borch)

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

ILCA 6

De partners van TeamAllianz