470-zeilsters Zegers & Berkhout met vertrouwen naar World Cup Miami

Nederlandse 470-zeilsters Afrodite Zegers & Lobke Berkhout zullen op maandag 20 januari aan de start verschijnen van de World Sailing World Cup, die in Miami wordt gevaren van 20 tot en met 25 januari 2020.

17 januari 2020

Na een spannend jaar in 2019 voor Zegers & Berkhout, waarin ze hun Olympisch startbewijs binnen wisten te slepen, beginnen de Nederlandse topzeilsters met frisse energie en veel vertrouwen aan hun Olympische seizoen. Met als eerste echte krachtmeting de World Cup in Miami. 

De afgelopen periode hebben de dames flink wat uren op het water in Miami gemaakt: “We hebben al 2 lange trainingskampen hier in Miami gehad deze winter en zijn na de kerst weer terug gegaan om onze voorbereiding voort te zetten. Na de kerstvakantie hebben we kort getraind en daarna gelijk het North American Championship gevaren.” Dit kampioenschap won het duo. En dat geeft vertrouwen, maar zorgt ook voor het stellen van nieuwe doelen: “We hebben de afgelopen tijd gefocust op onze snelheid en techniek in golven. Met succes. Nu ligt de focus meer op communicatie en strategie. De wedstrijden hier in Miami zijn een hele goede kans voor ons om daar nieuwe stappen in te zetten.”

Door de vergelijkbare omstandigheden van Miami met het Olympische water van Enoshima, slaat het duo 2 vliegen in 1 klap. Er kan gewerkt worden aan eigen doelen, onder de omstandigheden waarin het komende zomer in Japan zal moeten gaan gebeuren: “Buiten de baai van Miami, in de oceaan, hebben we wind en golven gevonden die zeer vergelijkbaar zijn met de omstandigheden in Enoshima. Dit is ook de reden waarom we onze winter in Miami hebben doorgebracht. We hebben de kans gekregen om onze trim en stijl van varen te testen en te verbeteren". 

Wedstrijdschema
Van maandag 20 t/m vrijdag 24 januari worden de opening series gevaren. Op zaterdag 25 januari staat de medalrace op het programma. Voor meer informatie en resultaten, kijk je op: https://miami.ussailing.org/

Dagelijkse highlights en een live stream van de medalraces op zaterdag, zijn te vinden op het World Sailing YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/user/isafchannel/
 


Laser-zeilers van start bij Sail Melbourne

Naast de actie in Miami, zijn de Nederlandse zeilers in de Laser Standard en de zeilsters in de Laser Radial van start gegaan bij Sail Melbourne, dat van vrijdag 17 t/m dinsdag 21 januari gevaren wordt in de baai van Melbourne (AUS). 

Voor Duko Bos en Rutger van Schaardenburg is dit een van de drie prestatie-evenementen in 2020 waar nog een nominatie van NOC*NSF te verdienen valt voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. In Melbourne is het voor de mannen zaak om bij de top 3 (landen) te eindigen voor een hele nominatie, of bij de top 7 (landen) voor een halve nominatie. De landenkwalificatie wordt pas in april, bij de World Cup in Genua gevaren. 

In de Laser Radial varen Marit Bouwmeester, Maxime Jonker, Daphne van der Vaart en Mirthe Akkerman eveneens het evenement, ter voorbereiding op hun WK dat volgende maand in Melbourne plaats zal vinden (23-28 februari 2020).

Voor meer info en resultaten:
http://www.sailmelbourne.com.au/

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz