Afrodite Zegers en Lobke Berkhout in top 3 WK 470 na 7 races

10 maart 2021

Het wereldkampioenschap in de 470 klasse en ook het Europees kampioenschap op het RS:X board worden tot nu toe gekenmerkt door weinig en onstabiele wind in Vilamoura, Portugal. Deze omstandigheden vormen wel eens een uitdaging voor de olympische zeilers en surfers uit de lage landen, waar het vaak stevig waait. Maar Afrodite Zegers en Lobke Berkhout klimmen ondanks de lastige wind naar een derde plaats in de ranglijst op het WK 470 na zeven races.

Windsurfer Kiran Badloe staat na twee dagen op een zesde plaats. Trainingspartner Sil Hoekstra bezet de 15de plaats en Lilian de Geus klimt naar een vierde plaats in het klassement.

(tekst loopt door onder foto)

Zegers en Berkhout (fotograaf Richard Langdon)
Zegers en Berkhout (fotograaf Richard Langdon)

Reactie Afrodite Zegers.

Afrodite Zegers zegt: “Het is een spannende week voor iedereen vanwege de extreem wisselende windcondities. Gisteren heel weinig wind. Het was super up en down. Dan is het vrij makkelijk om fouten te maken. In de race waarin we 22ste werden gisteren, hadden wij niet onze ogen heel goed buiten de boot.”

 

“Maar we leren. Vandaag, in die eerste wedstrijd lagen we eigenlijk één na laatste bij de bovenboei. Maar door echt samen te blijven kijken naar de kansen, herstelden we ons. Dat is ook echt de focus deze week voor ons. Hoe wij samenwerken en blijven communiceren met elkaar en blijven zoeken naar kansen. We eindigden 14de. De laatste race was solid. Met nog minder wind. Zoals gezegd, voor ons is het belangrijk gewoon samen te blijven communiceren en focussen op hoe wij elkaar kunnen helpen.”

 

“De week is nog niet voorbij en er zijn nog veel kansen. Maar we gaan stap voor stap, focus op het proces,  laten zien wij zijn! We zijn technisch en tactisch goed. We horen bij de top. We missen af en toe wat dingen in de communicatie, en daar werken we nu aan.”  

 

Vandaag was een lastige dag met drie races met weinig wind. We krijgen wel een heel realistisch beeld van waar we staan en waar we nog naartoe moeten. En dat is alleen maar fijn, want daarvoor zijn we hier, om te analyseren hoe de voorbereidingen richting Tokio gaan. En die gaan goed. Ondanks dat we vandaag net even wat minder varen, zien we heel veel positieve dingen. En ook dingen waar we gewoon nog aan moeten werken. We zijn nog niet aan het pieken. Vanaf hier alleen maar beter.”  

De partners van TeamAllianz