Bart Lambriex en Pim van Vugt nemen koppositie over op EK 49er

Vrouwen kwamen niet aan racen toe vandaag

2 oktober 2020

Vanmorgen hing er een deken van mist over de Attersee in Oostenrijk. Op het moment dat de wind doorkwam trok de mist snel op en werden de mannen als eerste het water opgestuurd. Bart Lambriex en Pim van Vugt nemen na vandaag de koppositie over op het Europees Kampioenschap in de 49er. Annemiek Bekkering en Annette Duetz staan nog 13de. De vrouwen in de FX zagen de wind wegzakken en kwamen niet aan racen toe.

EK 49er   (foto Tobias Görke)
EK 49er (foto Tobias Görke)

De 49er mannen zeilden maar twee races van de geplande drie. Bart Lambriex en Pim van Vugt scoorden een 4de en 27ste plaats. Hun concurrenten hadden vergelijkbare scores. Hierdoor klimmen de TeamNL zeilers naar de eerste plaats in de ranglijst.

Bart Lambriex gaf de volgende reactie: “Het was een lastige dag vandaag we hebben twee races gevaren in hele lichte en onstabiele wind. Op zo een dag is het heel moeilijk in te schatten hoe de wind gaat draaien. Dat is wel te zien in de resultaten. Dus we zijn heel blij met de eerste race natuurlijk en wat minder blij met de tweede. Maar dat hoort bij de zeilsport. Hopelijk krijgen we komende dagen wat meer wind om nog wat goeie wedstrijden neer te kunnen zetten.”

Bekkering en Duetz wachten kans af
Gisteren (1 oktober) hadden Bekkering en Duetz een goede dag en vochten zichzelf terug in het klassement. Daarom was het extra zuur dat ze vandaag niet aan racen toekwamen om de stijgende lijn door te zetten.
 
De vrouwen in 49er FX begonnen later in de middag aan hun eerste finale race van de dag, maar die werd gedurende de wedstrijd afgebroken vanwege een gebrek aan stabiele wind.
 
Morgen zaterdag 3 oktober staan extra races op het programma om de schade in te halen. Zondag is er geen medalrace, maar wordt dit toernooi afgesloten met zoveel mogelijk reguliere wedstrijden.
 
  
 Klassement mannen na 8 races
 

Pos Naam bruto Netto*
1 Bart Lambriex / Pim van Vugt (NED) 55 28
2 Tim Fischer / Fabian Graf (GER) 53 31
3 Sime Fantela / Mihovil Fantela (CRO) 55 33
34 Daniel Bramervaer / Manus Offerman (NED) 114 94
       


Klassement vrouwen na 6 races
 

Pos Naam bruto Netto*
1 Tina Lutz / Susann Beucke (GER) 11 6
2 Helene Naes / Marie Rønningen (NOR) 19 11
3 Julia Gross / Hanna Klinga (SWE) 38 20
13 Annemiek Bekkering / Annette Duetz (NED) 35 53
14 Willemijn Offerman / Elise Ruyter (NED) 35 51
17 Svea Karsenbarg / Cecile Janmaat (NED) 55 40
38 Florine Bramervaer / Emma Siewers (NED) 115 95

 
*Netto score minus schrapresultaat
 
 

Uitgelichte artikelen

49er 49erFX

De partners van TeamAllianz