Bekkering en Duetz pakken zilver, Lambriex en Van Vugt vijfde

26 maart 2021

Op de laatste dag van de Lanzarote International Regatta verzekeren Annemiek Bekkering en Annette Duetz zich van de zilveren medaille in de 49erFX klasse, ondanks dat de TeamAllianz zeilers in leidende positie omsloegen. Bart Lambriex en Pim van Vugt eindigen op de vijfde plaats in het eindklassement. Met een indrukwekkende overwinning in de ochtendrace en een tweede plaats in de medal race, bewijzen Lambriex en Van Vugt zich tussen een aantal zeer gerenommeerde teams in deze skiffklasse.
 

Bekkering en Duetz (r)
Bekkering en Duetz (r)

Bekkering: “Het was gekkigheid”
Bekkering en Duetz, die al geplaatst zijn voor de deelname aan de Olympische Spelen sloegen in de  ochtendrace om, in de leidende positie. Met een tweede plaats in de medal race herstelden ze zich goed en pakten het zilver. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Op de eerste plaats eindigen de olympische kampioenen Martine Grael en Kahena Kunze (BRA) terwijl Tamara Echegoyen en Paula Barcel (ESP) de derde plaats bezetten.
 
Annemieke Bekkering zegt: “Het was echt gekkigheid. We lagen op de eerste plaats in de eerste race van de dag. Met veel wind en grote golven. We maakten een fout en gingen om… en nog een keer om …. en nog een keer! Niet geheel onze stijl…. Dus we waren echt teleurgesteld en we dachten; we hebben nog een medal race voor revanche. Maar toen waren de golven nog gekker..  Wij dachten van, kom maar op. We lagen weer eerste en gingen we weer om. Tja… haha tis wel een beetje raar. Maar dit keer hadden we de boot heel snel recht en weren alsnog tweede in de medal race.”  
 
“Gelukkig was dat goed genoeg voor het zilver. De samenvatting van de week is wel dat we veel hele goede momenten hebben en ja af en toe wat ‘errors’ die niet nodig zijn. Maar we zijn wel heel blij dat we dat we tweede zijn geworden. Er zit zeker weten meer in.”

(tekst loopt door onder foto)

Lambriex en van Vugt (l)
Lambriex en van Vugt (l)

Van Vugt: “Blij met de finals”
De overwinning bij de mannen ging naar de Diego Botin en Iago Lopez (ESP). Tweede eindigden de Denen Jonas Warrer en Jakob Precht Jensen. De derde plaats wordt bezet door de Ieren Robert Dickson en Sean Waddilove, die zich met dit resultaat plaatsten voor Tokyo 202One.
 
Grote afwezige waren Peter Burling en Blair Tuke (NZL), die net namens Nieuw Zeeland de prestigieuze America’s Cup met succes verdedigd hebben en hun samen hun olympische campagne richting Tokio net weer opgepakt hebben.
 
Bart Lambriex en Pim van Vugt zijn gekwalificeerd voor de olympische spelen en pakken de vijfde plaats. Pim van Vugt gaf de volgende toelichting:
 
“We zijn blij met alle races in de gold fleet. Dat hebben we het redelijk goed gedaan. Op race 14 na, waarin we als 19de eindigden. Dat was vooral erg jammer in combinatie met diskwalificatie in race 20, voor te vroeg starten. Maar onze analyse is; we hebben gewoon iets te veel verloren in de In het begin. Maar al met al zijn we blij met de finals en zeker met de laatste dag,” besloot Van Vugt.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

49er 49erFX

De partners van TeamAllianz