Duko Bos maakt in de Laser klasse nog kans op olympische kwalificatie

24 april 2021

Tijdens het Europees kwalificatie-evenement in de Laser standaard in Vilampura, Portugal maakt Nederlandse zeiler Duko Bos nog altijd een realistische kans om zich te plaatsen voor de uitgestelde spelen van Tokio. Op de voorlaatste dag van het evenement bezet Bos de 11de plaats. Als de Rotterdammer op de laatste dag nog twee landenplaatsen stijgt in het eindklassement, voldoet hij aan de eis van NOC NSF voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. 

Al halve nominatie op zak

Duko Bos is na zijn 5e plek, op het sterk bezette Sail Melbourne in januari van 2020, nog op zoek naar een tweede halve nominatie op naam. Dat is deze week mogelijk door een eindresultaat bij de beste zeven landen tijdens dit ingelaste Europese kwalificatietoernooi. In dat geval voldoet Bos ook aan de eis om Nederland als Europees land te kwalificeren voor deelname aan de Olympische Spelen.

 

Waarom ook een landenkwalificatie?

Er mogen maar een beperkt aantal landen meedoen aan de Olympische Spelen in de zeilsport. Het aantal landen wordt bepaald per continent. Er zijn nog slechts twee landenplaatsen beschikbaar van de zes Europese landen die nog naar ‘Tokio 202One’ willen in de Laserklasse bij de mannen. Die zes landen zijn: Nederland, Italië, Spanje, België Ierland en Zwitserland.

 

Klassement (select ILCA 7 voor mannen – ILCA 6 is vrouwen): http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race-resultsall/text/2021-ilca-vilamoura-european-continental-qualification-en

 

Uitgelichte artikelen

De partners van TeamAllianz