Marit Bouwmeester klimt verder in klassement bij WK Laser Radial

Op dag 3 van het WK Laser Radial in Melbourne, Sandringham kon wederom maar 1 race voltooid worden.

25 februari 2020

Regen, een gebrek aan wind en onweersbuien hielden de zeilsters lang aan de kant. Aan het eind van de middag kon onder betere omstandigheden (zo’n 18 knopen wind) toch nog gevaren worden. Bouwmeester won haar race en klimt daarmee naar de 2e plek in het klassement.

Bouwmeester: "Ik had een hele goede race. De start ging goed en ik heb geleid van start tot finish. Het is wel heel jammer dat we nog maar 3 races hebben kunnen doen in 3 dagen, maar het is zoals het is en we blijven het zoals altijd race voor race bekijken. Maar tot dusver ben ik heel tevreden. Ik ben blij om te zien dat de dingen die we geoefend hebben tijdens de trainingen er nu ook uitkomen. Dat is een heerlijk gevoel. Ook richting de spelen. We hebben nog wat maanden te gaan, maar er is altijd ruimte voor verbetering. 

Mirthe Akkerman kende een lastige dag. Zij kreeg tijdens haar race twee gele vlaggen (penalties voor wrikken) en moest de race verlaten. Hierdoor zakt zij naar de 43e plek in het klassement. Daphne van der Vaart voegde een 9e plek toe aan haar scorebord en klimt naar de 17e plaats. Maxime Jonker kon na twee lastige dagen een mooie race uitvaren. Zij finishte als 3e en klimt naar de 50e plaats overall.

Omdat er maar 3 races gevaren zijn in 3 dagen, zal op woensdag 26 februari geprobeerd worden 3 races te voltooien. Alle races die op woensdag gevaren worden zullen onderdeel zijn van de qualifying series.

Wedstrijdschema Laser Radial
Zondag 23 t/m dinsdag 25 februari: Qualifying Series
Woensdag 26 t/m vrijdag 28 februari: Qualifying Series / Final Series
Meer info: http://2020-radial-women.laser-worlds.com/

Foto: Jon West Photography

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz