Maxime Jonker pakt zilver op laatste dag EK ILCA 6

10 oktober 2021

Zeilen zoals zeilen bedoeld is. Vechten tegen de elementen, grote golven, dikke wind, mutsen op en goede tegenstanders. Want zo was het ongeveer de laatste dagen in Varna Bulgarije op het Europees Kampioenschap Laser. Team Allianz zeilster Maxime Jonker leefde helemaal op van deze condities en won, op zaterdag 9 oktober, de laatste van de 10 gezeilde races en veroverde daarmee het zilver.

Maxime Jonker wint race 10 (foto Regate.com.hr)
Maxime Jonker wint race 10 (foto Regate.com.hr)

In toernooi groeien
Jonker begon roestig, kijkende naar de uitslagen van de eerste dag. Die scores van 24 en 18 zijn uiteindelijk haar twee slechtste. Kortom, terwijl de wind toenam en de temperatuur daalde, worden Jonker's scores steeds beter. Het goud gaat met afstand naar de Poolse Agata Barwinska en brons naar Vasileia Karachaliou uit Griekenland. Jonker’s teamgenoot Mirthe Akkerman eindigt op de 14de plaats.

Maxime Jonker heeft mixed feelings
“Het was een lekkere laatste dag. Goed om toch nog een wedstrijd te winnen. Ik denk wel dat er deze week meer in had gezeten. Dus ik heb wel mixed feelings,” zegt Maxime Jonker.

“Maar ik ben superblij met hoe ik door de week ben gekomen. Door te blijven vechten en puntje voor puntje, en plekje voor plekje, terug te vechten. Dus het is supertof dat ik weer een zilveren medaille pak. Cool om die er ook aan toe te voegen. Dus samengevat ben ik eigenlijk best wel tevreden en ook met het proces. Op naar meer, nu op naar het WK in Oman in december en hopelijk kan er daar nog een stapje bovenop,” besluit Jonker.

Duko Bos 8ste (foto Regate.com.hr)
Duko Bos 8ste (foto Regate.com.hr)

Duko Boss achtste en Niels Broekhuizen 12de  
Bij de mannen in de ILCA 7 zet Duko Bos het beste Nederlandse resultaat neer met een 8ste plaat. Niels Broekhuizen wordt 12de en Thomas van Ofwegen was de derde Nederlandse man die de gold fleet haalde. Van Ofwegen werd uiteindelijk 46ste van de meer dan 100 deelnemers.

Alle uitslagen EK ILCA 6 en 7: https://eurilca.org/2021-senior-europeans-results/

Uitgelichte artikelen

Topsport Laser Radial

De partners van TeamAllianz