Nicholas Heiner bezet 16de plaats na eerste dag WK Finn

8 mei 2021

Iets meer dan 50 Finn-zeilers uit 33 landen gingen vandaag van start voor het WK in deze olympische klasse. Voor de kust van Porto werden drie wedstrijden gezeild waarvan de derde een stuk korter was dan de eerste twee. Nicholas Heiner opende zijn WK met een score van 7-17-26. De TeamAllianz-zeiler vatte de dag samen met: “Nee niet een fantastische dag, morgen moet beter.”

Nicholas Heiner gaf de volgende nabeschouwing.
“Het was een lastige dag voor me. Ik had een goede eerste wedstrijd. Was 12 boven (bij de bovenboei) na een hele mooie start. Teruggekomen naar de 7de plaats. Op zich een goede race.”
 
“De tweede race was iets minder. Ik was bij de start net een fractie te laat met aantrekken. Je bent maar twee seconden te laat maar vervolgens leek het daarna wel alsof de hele vloot op mij verdedigde. Met andere woorden; ik lag steeds in de vuile wind en zeilde achter de feiten aan. Het was raar, eigenlijk gebeurde alles heel snel in die race in het kruisrak. En ondanks dat de wind stabiel was, was er wel een enorm verschil in de windkracht in het onderste kwart van het kruisvlak in vergelijk met het bovenste deel. Je zeilt dan een beetje in niemandsland tussen de achterste groep en de voorste groep in verschillende winden. Heb nog wel wat boten teruggepakt, ook voor de wind.”
 
“De laatste wedstrijd was korter en ik had dat niet zo goed in de gaten en met een klein groepje zeilden we over de lay-line (ideale lijn naar de bovenboei). Dus we zeilden letterlijk  een  omweg. Dan verlies je en sluit je achteraan bij de grote groep voor je. Nogmaals je pakt nog wel een paar voor de wind. Maar dit was ook geen goede wedstrijd. Nee, al met al, niet een fantastische dag. Morgen moet beter.”
 
Uitslagen: https://proregatta.com/events/162/
 
Programma
Vanaf 8 mei staan elke dag minimaal twee races op het programma tot en met 12 mei. De Finn Gold Cup kent van oudsher geen medalrace. 
 
Website evenement met uitslagen: http://2021.finngoldcup.org

 

Uitgelichte artikelen

Topsport Finn

De partners van TeamAllianz